Zaman aşımı piyangosu vuran Fadıl Akgündüz, geride bir mağdur ordusu bıraktı. Jetkent konutlarından ev alan 480 aile evlerine kavuşamadı.

Evler üzerinde ihtiyadi tedbir kararı var...

JETPA tarafından Ankara'da Jetkent 3 Sitesi olarak yapılan daireler, Jetpa'ya konan ihtiyati tedbir kararı nedeniyle daire sahiplerine teslim edilmiyor. Evler 2001 yılında teslim edilmesi gerekirken bu güne kadar tedbir kararı kalkmadığından, daire sahipleri dairelerine alamadı.

'Jetkent Mağdurları' evlerini alamadıZaman aşımı piyangosu vuran Fadıl Akgündüz, geride bir mağdur ordusu bıraktı. Jetkent konutlarından ev alan 480 aile evlerine kavuşamadı. Evler üzerinde ihtiyadi tedbir kararı var.
Fadıl Kurtuldu 480 aile ortada kaldı


Almanya"da binlerce gurbetçiyi dolandırdığı gerekçesiyle 4 yıl 2 ay hapse mahkûm edilen Fadıl Akgündüz hakkındaki suçlamalar 7.5 yıllık zamanaşımı süresi dolduğu için ortadan kalktı. Mahkeme ödediği 150 bin YTL kefaletin Akgündüz"e iadesine karar verdi.

Akgündüz , zaman aşımı piyangosundan yararlanırken, geride bir mağdur ordusu bıraktı. Ankara'da yaptırılan Jetkent 3 konutlarından ev alan 480 kadar kişi evlerine sahip olamıyor. Fadıl Akgündüz'ün borçları nedeniyle mahkemenin kouduğu ihtiyadi tedbir kararı nedeniyle aileler evlerine sahip olamıyor. 2001'de teslim edilmesi gereken evler aradan geçen 7 yılı aşkın süreye rağmen, sahiplerine teslim edilmedi.

Konutlar için tüm parayı yatıran mağdurlar, tapu alım aşamasına geldiklerine, karşılarında Mahkeme'nin ihtiyadi tedbir kararını buldu. Fadıl Akgündüz'ün borçarına karşı evlere konulan tedbir kararı, ev sahiplerinin elini kolunu bağlar nitelikte. Bazıları hala yurdışında yaşayan mağdurlar, aracılar vasıtası ile gönderdikleri vekaltlere de aracılara da bir daha ulaşamadı.

Aradan geçen süre sonrası umudunu kaybeden Jetkent3 Mağdurları seslerini duyurma kararı aldı. Yaşadıkları mağduriyeti duyuırmak için internette forum oluşturan Jetkent 3 Mağdurları, ilgililerin seslerine kulak vermesi çağrısı yapıyor. İki mağdurun internet üzerinde başlattığı grup giderek yayıldı ve Jetkent3 Mağdurları internet sayesine sorunlarını dillendirme imkanı buldu.

Süreç nasıl başladı?

Jetpa Holding 1998'de Ankara'da Jetkent 3 adı verine bir site inşaa etti. Ve evlerin 2001'de teslim edileceği taahüd edildi. 98-2001 döneminde kim ev sahibine tapu senedi kimisine tapusu verildi ancak evler bir türlü teslim edilmedi. Gerekçe olarak da Mahkeme'nin evlere koyduğu ihtiyadi tedbir kararı gösterildi. Jetpa ile kar payı işlemi yapmadıklarını belirtem mağdurlar evlerinin kendilerien iade edilmesini istiyor.

Rotahaber