ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'ne bağlı Side Beldesi'nde özel bir su sporları merkezinde çalışan 25 yaşındaki Tolga Şahin, jet-ski ile denizde gösteri yaparken son anda fark ettiği Ahmet Hakan Şengülen'e çarpmamak için gidonu kırdı. Dengesini kaybeden ve suya düşerken kafasını jet-ski'ye çarpıp bayılan Şahin boğularak öldü.

Uzun süreden bu yana Side'de su sporları merkezinde çalışan ve usta bir jet-ski kullanıcısı olan Tolga Şahin, dün gösteri amacıyla denize açıldı. Side'nin Kumköy Sahili'ndeki Cennet Oteli Plajı'ndan yaklaşık 150 metre açıkta jet-ski ile sürat yapan genç, son anda önünde yüzen kişiyi fark etti. Tatilci Ahmet Hakan Şengülen'e çarpmamak için gidonu kıran Şahin, jet-ski'nin dengesini kaybetti. Suya düşerken kafasını jet-ski'ye çarpan Şahin, bayıldı. Olaydan hemen sonra Sahil Güvenlik ekiplerine bağlı dalgıçların yaptığı aramada 25 metre derinlikte genç sporcunun cesedi bulundu. Kıyıya çıkarılan Şahin'in cesedi Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılarak otopsi yapıldı. Tolga Şahin'in cenazesi bugün memleketi Kırıkkale'ye götürüldü.

Kaza sırasında Tolga'nın yalnız olmadığı, arkasında oturan genç kızın suya düştükten sonra yüzerek karaya çıktığı ve o sırada yaşanan panik arasında ortadan kaybolduğu ileri sürüldü.

Kazadan son anda kurtulan ve yara almamasına rağmen şoka giren Ahmet Hakan Şengülen, Manavgat Devlet Hastanesi'nde kontrol edildikten sonra taburcu edildi. Boynunda hafif ağrı bulunduğu belirtilen ve kaza ardından kaldığı otelden ayrılarak Konya'ya dönen Şengülen'in jandarmaya verdiği ifadede, "Kıyıdan yaklaşık 150 metre açıkta yüzüyordum. Jet-ski geldiğini fark etmedim. Bir anda karşıma çıkınca korkuya kapıldım. Jetskide bulunan iki kişi denize düştü. Hemen kıyıdan müdahale edildi" dediği belirtildi.

Genç sporcunun ölümü, yakınlarını ve arkadaşlarını yasa boğarken, Şahin'in paylaşım sitesi Facebook'taki sayfası, arkadaşlarının yorumlarıyla doldu. Şahin'in ölümüne inanamadıklarını kaydeden arkadaşları, "Seni unutmayacağız Tolga, mekanın cennet olsun", "Bu kadar erken olmamalıydı kardeşim, nur içinde yat", "Bizi çok zamansız bıraktın, seni asla unutmayacağız" mesajları yazdı.