Spor Toto 3. Lig 3. Grup takımlarından Siirtspor Kulübü Başkanı M. Fadıl Akgündüz, kente daha önce yatırım yapmak istediğini ancak engellemelerle karşılaştığını söyledi.
 
Artık durum değiştiğini belirten Akgündüz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.
 
Kamuoyunda “Jet Fadıl” olarak nitelendirilen Fadıl Akgündüz, şöyle konuştu: 
 
''Siirt'e üç alanda yatırım yapmayı planladık. Birincisi spor alanındaki yatırımdır. 'Amacımız öncelikle bu yıl şampiyon olmak ve ileride Avrupa liglerinde top koşturacak bir takım oluşturmaktır. 15 yıl önce aldığım 150 dönümlük bir arsam var. Bu arsamı daha önceki yıllarda spor tesisi kurmak için almıştım. Ancak burası şimdi il merkezinde kalmış. Bu alana Capris Gold ayarında büyük 7 yıldızlı bir otel yapacağım. Bu otelle birlikte konut ve alışveriş merkezi de içerisinde yer alacak. Bu sitede en az on bin kişi yaşayacak. Bunun projesini Capris Gold ve diğer yatırımların projesini çizen İngiliz mimarlık firması yapacak. Firma sahibi ile gelip burada incelemeler yapacağız ve bir kaç aya kadar projeyi tamamlayacağız.''
 
İLK OTOMOBİL 2015'TE
Akgündüz, geçmiş yıllarda kurma girişiminde bulunduğu ancak gerçekleştirmediği Siirt'e otomobil fabrikası ile ilgili olarak ise şunları söyledi:
 
''Batman ve diğer çevre illere de yayılacak olan bu fabrikada 4 bin kişi çalışacak. Bu fabrikaya İstanbul'daki Capris Gold otelinin tamamlanmasının ardından başlayacağım. Daha önce dünyanın 7 ülkesinden İmza otomobili için bir araya getirdiğim uzmanları tekrar topladım, çalışmalara başladılar. Sanırım 2012 yılının sonlarında fabrikada çalışmalara başlayacağız. 2015 yılında da ilk otomobili üreteceğiz. Daha önce ürettiğimiz İmza prototipini Cenevre Otomobil Fuarında sergiledik. Bunu Mercedes başta olmak üzere büyük otomobil firmaları kopyaladılar. Bu nedenle yeni modeller üreteceğiz.”
 
Akgündüz, kendisi hakkında açılan bütün davaların beraatla sonuçlandığını da sözlerine ekledi.
 
'JET-FADIL' İSMİNİ ALDI
JetPA isimli otomobil şirketi olan Fadıl Akgündüz, kente fabrika kurmak için daha önce girişimde bulunmuştu. Ancak işleri yolunda gitmeyen Akgündüz iflas etti.
 
Hakkında tutuklama kararı çıktıktan sonra yurtdışına kaçan Akgündüz, 2002 seçimlerinde milletvekili seçildi. Siirt’e geldiği sırada tutuklanan Fadıl Akgündüz’ün milletvekilliği düştü. Boşalan koltuk için yapılan seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan milletvekili seçildi.
 
Akgündüz, 2009 yılından beri Siirtspor’un başkanlığını yürütüyor.