Kış aylarında hava kirliliğinin en yoğun olduğu Aydın"da ısınma sisteminin belirlenmesi amacıyla İl Genel Meclisi komisyon çalışmalarına başladı. Komisyonun bu konuda çalışmalarına devam ettiğini Belediye, İl Genel Meclisi Valilik ve Sivil Toplum Örgütleri"nin oluşturduğu AYTESKON"un ortak bir çalışma yapacağını belirten Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren “Bana göre Aydın"da en uygun ısınma yöntemi jeotermaldir. Bu nedenle jeotermal enerjinin bir an önce kullanılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Şu an itibariyle ilin ısınmasının 3 yolla gerçekleştirilebileceğini, bunlardan binin mevcut düze diğer ikisinin ise doğalgaz veya jeotermal olduğunu kaydeden Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren, her geçen ün nüfusu artan ilde daha sağlıklı bir hava için mevcut sistem vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye genelinde kış aylarında hava kirliliğinin en yoğun olduğu illerin başında Aydın"ın geldiğini belirten Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren, “Aydınımızın kış aylarında maruz kaldığı hava kirliliği halkımızın sağlığını ciddi derecede olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle mevcut ısınma yönteminin bir an önce son verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Geriye doğalgaz ve jeotermal kalıyor. Ben şahsen kendi öz sermayemiz olan jeotermalden yanayım. Çünkü hem ucuz, hem bizim. Dünyanın en verimli jeotermal kaynaklarına sahibiz, maalesef biz bu elimizdeki bu imkanlardan faydalanamıyoruz” dedi.
Şu anda komisyonun çalışmalarına devam ettiğini Ekim ayı meclis toplantılarına bu konunun görüşüleceğini ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Evren, doğalgaz kazıları yapılmadan önce mutlaka jeotermal enerjinin kullanımı il ilgili konunun da neticelenmesi gerektiğini söyledi. Aydın"da doğalgaz ile ısınmanın hem maliyetinin çok yüksek hem de dışa bağımlılığı artırıcı bir unsur olduğunu kaydeden Evren, “Zaman zaman yaşıyoruz. Doğalgaz aldığımız ülkeler vanayı kesince doğalgaza bağımlı olarak ısınanlar adeta çile çekiyor. Bu sorunu yaşamamak için kendi değerlerimizin kullanılmasından yanayım” dedi.