Onu ilk kez kat kat kesilmiş saçlarıyla tanıdık. New Yorklu altı arkadaşın maceralarını anlatan ‘Friends’ dizisinin Rachel’ıydı. Uzun ömürlü diziyle uluslararası şöhrete erişmişti. Hayranlarının ‘The Rachel’ adını verdiği saçları da öyle. Amerikalı genç kadınlar onunki gibi kat kat saçlarla dolaşıyordu. Saçları da şöhret olan Aniston daha önce onları arabasının torpido gözünde sakladığı küçük makasla düzeltirmiş. Kuaför salonlarında ‘The Rachel’ kesiminin zamanla modası geçse de, Aniston şöhret yolunda yürümeyi sürdürdü. 
Jennifer Aniston o sıralarda adı ‘Friends Like These’ olan dizinin pilotunda Monica Gellar’i oynamak için denemeye gitmişti. Sonra ilk kez tek başına yaşayan ve New York’ta bir kafede garsonluk yapan Rachel Green’i oynamaya karar verdi. Monica rolü de Courteney Cox Arquette’e gitti. 1994’te başlayan dizi, 2004’e kadar sürdü, oyuncularını star mertebesine yükseltti. Şımarık ama canayakın Rachel rolünde Jennifer Aniston da Amerika’nın sevgilisi oldu. 
Oyunculuk aileden geliyor. Babası John Aniston da bir dizi oyuncusuydu. Girit’te doğan, asıl adı Yannis Anastassakis olan baba Aniston, çok sevilen ‘Days of Our Lives’ dizisinde kötü adam Victor Kiriakis’i oynuyordu. 1965’te başlayan dizi eylül ayına 11 bin 666’ncı bölümüyle giriyor olacak. Lafın kısası, Anistonlar televizyon ekranının yabancısı değil. Zaten genç aktrisin vaftiz babası da özellikle Kojak rolüyle tanınan Telly Savallas’tı. Çocukken Rudolph Steiner Okulu’na giden Jennifer’in başta resim olmak üzere çeşitli sanat dallarına ilgisi ve yeteneği vardı. Hatta resimlerinden biri New York Metropolitan Sanat Müzesi’nde sergilendi. Oyunculuk da ilgisini çekiyordu. 1987’de New York’taki seçkin Performans Sanatları lisesinden mezun olduktan sonra Broadway dışı yapımlarda sahneye çıktı. Sonra da televizyona geçti. Derken, ‘Friends’ geldi. 
Aniston 1990’lı yılların ikinci yarısında romantik komedilerle beyazperdede de arz-ı endam etti: ‘She’s the One’ (1996), ‘Picture Perfect’, ‘Till There Was You’ (1997) ve ‘The Object of My Affection’ (1998) gibi. Onun için her şeyin yolunda gittiği toz pembe bir dönemdi. Brad Pitt’le de o sıralarda çıkmaya başladı. Aktör Gwyneth Paltrow’dan ayrılmıştı, ‘Gwen ve Brad’in peşinden koşan basın mensupları, bu sefer de ‘Jen ve Brad’in peşinden koşmaya başladı. Hollywood’un en popüler çiftlerinden biri oldular, 29 Temmuz 2000’de Malibu’da görkemli bir düğünle hayatlarını birleştirdiler. Beverly Hills’teki 13 milyon dolarlık evlerine, bir buçuk metre boyunda bir düğün fotoğrafı astılar. 
 
‘Fedakar ve hanım kadın’ 
Hollywood’un en beğenilen yıldızlarından biriyle evlenmişti, bölüm başına bir milyon dolar aldığı ‘Friends’ de devam ediyordu. A-Listesi’nden bir oyuncu olarak kendine güveni arttığı için, oyunculuğuyla övgü aldığı kült komedi klasiği ‘Office Space’ ve ‘Rock Star’ gibi filmlerde oynamaya başladı. 2002 yapımı ‘The Good Girl’le, dramatik yeteneğini sergileyip eleştirmenleri şaşırttı. Komediden de uzaklaşmadı. Jim Carrey ile ‘Bruce Almighty’, Ben Stiller ile ‘Along Came Polly’de oynadı. 
2004 yılında, ‘Friends’ son sezonuna girerken, Aniston’ın hayatı da altüst oldu. Brad Pitt, ‘Mr. And Mrs. Smith’in (2005) setinde Angelina Jolie’ye kalbini kaptırmıştı. Bir müddet saklamaya çalışsalar da beceremediler. Haksızlığa uğradığını düşünse de efendice davranan Aniston buna rağmen, insanın bulabileceği en kayıtsız şartsız sevginin bir köpeğin sevgisi olduğunu söylemeden edemedi. “Eve geldiğiniz anda heyecanlanırlar, her gün aynı miktarda heyecan gösterirler. Sadıktırlar, asla ihanet etmezler.” 
Jennifer Aniston, 7 Ocak, 2005’te geçimsizlik nedeniyle boşanmak üzere mahkemeye başvurdu. ‘Fedakâr ve hanım kadın’ Jennifer, bu üçlüdeki iyi kızdı. Eh, demek ki o cennete gidecek, Angelina da hoşça vakit geçirecek dedik ama, aktris şimdi Justin Theroux ile aşkı bulduğunu ve Brad Pitt’i çoktan geride bıraktığını söylüyor. 
Jennifer Aniston altı yaşında evde ‘biyonik kadın’ı taklit eden çocuktan Rachel Green’a giden yolda emin adımlarla ilerledi. Ülkesinin gözde oyuncularından biri oldu, komedi yeteneğini de kanıtladı. ‘Friends’in Rachel’ı ile 2002’de bir Emmy, ertesi yıl da bir Altın Küre kazandı. ‘People’ dergisinin en güzeller listesinde beş kere yer aldı, bu vesileyle herkese yoga tavsiye etti. 
Korkunç patronularını öldürmek isteyen üç arkadaş üzerine kurulu ‘Horrible Bosses’da, ‘Switch’in başrollerini paylaştığı Jason Bateman ile düşman cephelerde yeralıyorlar. Bateman, patronu Harken’ı (Kevin Spacey) öldürmek isteyen Nick’i oynuyor. Jennifer Aniston ise üç arkadaştan Dale’in (Charlie Day), kendisini taciz ettiği için nefret ettiği Dr. Julia Harris. ‘Just Go with It’ ve ‘Wanderlust’ bu yılki diğer filmleri. 
Her şey yolunda görünüyor. Üzücü olan tek şey ise bu sefer Aniston’ın ‘yuva yıkıcı’ olarak nitelenmesi. Theroux ile 14 yıldır birlikte olan kostüm tasarımcısı Heidi Bivens’in bu beraberlik yüzünden ondan ayrıldığı söyleniyor. Belki de bir söyleşide “Tanrı’nın sana Cennet kapısında ne söylemesini isterdin?” diye sorulduğunda, “Seni burada göreceğimi hiç beklemiyordum” diye cevap vermesi bundandır.