Tokyo’daki borsa endeksine de adını veren Nikkei Inc'in iştiraki olarak 1969 yılında faaliyetlerine başlayan Nikkei BP ise ekonomi, yönetim, teknoloji ve sağlık alanlarında bilgi, içerik ve hizmet sağlayan mecraları bünyesinde bulunduruyor. Genel merkezi Tokyo’da bulunan Nikkei BP’nin sermayesi 400 milyon ABD dolar, istihdam ettiği çalışan sayısı ise 778.

Nikkei BP Başkan ve CEO’su Kohei Osada ve MDG kurucusu Zafer Mutlu’nun katılımı ile İstanbul’da düzenlenen ortak basın toplantısı ile duyurulan satın alma neticesinde kurulan yeni şirketin ismi, NIKKEI-Mutlu Dergi Grubu A.Ş. (NIKKEI-MDG) olarak belirlendi. Kohei Osada yeni şirketin Yönetim Kurulu Başkanı, Zafer Mutlu Başkan ve CEO’su olarak görev alacaklar. Nikkei BP Yönetim Kurulu Üyesi Toshiyuki Obama da Üst Düzey Başkan Yardımcısı unvanıyla NIKKEI-MDG yönetiminde yer alacak.

Nikkei BP Başkan ve CEO’su Kohei Osadai, “Türk ekonomisinin büyümesini kesintisiz ve istikrarlı bir şekilde sürdürmesi öngörülüyor. Burada, özellikle seneler içinde geliştirdiğimiz teknoloji haberleri medyasına yönelik potansiyel bir talebin olduğunu düşünüyoruz. Türkiye aynı zamanda Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Orta Asya’yı da içerisine alan geniş bir coğrafyadaki pazarlara erişim için bir merkez işlevini üstlenebilecek stratejik bir konumda bulunuyor. NIKKEI-MDG küresel ticaretimizi Türkiye üzerinden geliştirmemizi sağlayacak bir platform olarak görev yapacak. Bu sayede farklı ticari alanlara doğru genişlemeyi hedefliyoruz. Bu vesile ile, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (ISPAT) Başkanı Sayın İlker Aycı ve ekibine destekleyici tavsiyeleri ve bu kazanıma sağladıkları katkı için teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Zafer Mutlu da basın toplantısında, “Ticaret, yönetim ve teknoloji haberleri alanında güvenilir bir yayıncı olan Nikkei BP ile yaptığımız ortaklığın, MDG’nin yönetim kaynakları ile birleştiğinde sinerji yaratmasını bekliyoruz. Teknoloji sektörüne yönelik projelerin geliştirilmesine özellikle ilgi duyuyorum” şeklinde konuştu.

MDG şemsiyesi altında, InStyle, Fortune, InStyle Home, Martha Stewart Weddings dergilerinin yanı sıra dijital yayıncılık yapılan boxerdergisi.com.tr, Trendus.com, InStyle.com.tr ve Popsalata.com mecraları da yer alıyor.