Türkiye'ye yıllardır Japon turistlerin grup lideri olarak gelen ve vatandaşlarının her otun adını sormasından bıkınca Türkiye çiçeklerinin kitabını yazan turist rehberi Kiyoko Okada, Kuşadası Turist Rehberleri Derneği(KURED) tarafından ödüllendirilecek.
Kitabının tanıtımını yapmak için Turist Rehberleri Federasyonu (TUREF) üyesi dernekleri ziyaret eden Japon meslektaşlarını Kuşadası'nda Turist Rehberleri Derneği KURED üyesi rehberler ağırladı. Konuk meslektaşlarına Türk çayı ve lokumu ikram eden KURED üyelerinin kendisine ve eserine gösterdikleri ilgiden hayli memnun kalan Okada, görüşmede tercümanlık yapan KURED üyesi Japonca rehber Semra Abdollah'ın Japon diline hakimiyetine de tam not verdi. Türkiye'ye yıllardır Japon turistlerin grup lideri olarak geldiğini kaydeden Kiyoko Okada, Japonlar'ın çiçeklere çok meraklı olduklarını, akıllarında tutamasalar bile, gördükleri her bitkinin adını rehbere sorduklarını, rehberlerin de bu konuda zaman zaman zorladıklarını gördüğü için bu kitabı yazmaya karar verdiğini söyledi. Okada, daha sonra, kitabının bir nüshasını KURED kütüphanesi için imzaladı. KURED Başkanı Ali Karapınar da üyelerinin istifadesine sunmak amacı ile Okada'dan bir koli kitap aldı.
Japon Meslektaşları Kiyoko Okada'nın turist rehberliği mesleği ve ülkemiz adına önemli bir çalışmaya imza attığını ifade eden Kuşadası Rehberler Derneği (KURED) Başkanı Ali Karapınar “Japon meslektaşımızın fotoğraf çalışmalarını ve yazdığı kitabı takdirle karşılıyoruz. Gönül ister ki her Türk turist rehberi de ardında en az bir kitap bıraksın” dedi. Kiyoko Okado'ya bu çalışmasından ötürü şükran plaketi vereceklerini kaydeden KURED Başkanı Ali Karapınar, kitaba konu yaklaşık 500 çiçeğin adlarının Latince, Türkçe, İngilizce, Japonca, Almanca, Fransızca ve İtalyanca olarak yazılması nedeniyle ülkemize gelen yabancı turistler için de önemli bir kaynak oluşturduğunu söyledi.