Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ve Volkswagen’in ana sponsorluğunda gerçekleşen 12. Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nin bu yıl merakla beklenen gecelerinden biri de Japon piyanist Nobuyuki Tsujii konseri…

Doğuştan gözleri görmeyen Japon piyanist Tsujii, festivalin en dikkat çekici isimlerinden. 1988 doğumlu genç sanatçı, müzikal yeteneğiyle sadece Japonya’nın değil, tüm dünyanın gelecek vadeden piyanistleri arasında gösteriliyor. Uzakdoğu başta olmak üzere Ortadoğu, Amerika, Asya ve Avrupa’da sayısız konser gerçekleştiren Tsujii, doğuştan görme engelli olmasının kendisini sınırlamadığını söylüyor ve ekliyor: “Dünyadaki hiçbir şey müziğin önünde bir bariyer olmaz.” 7 Aralık tarihinde saat 20.30’da Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek bu özel konserde Tsujii, yeteneği ile Türkiye’deki sanatseverleri de şaşırtacak.

Harika yetenek

Japon piyanist Tsujii’nin festivale davet edilmesi de yine Tsujii’nin bir konserde festivalin sanat yönetmenliğini yapan Fazıl Say ve festival direktörü Kadir Dursun ile tanışmasına dayanıyor. Japonya’da en başarılı yorumcular arasında gösterilen Fazıl Say, 2010 yılında Tokyo başta olmak üzere Japonya’nın farklı şehirlerinde konserler vermişti. Say’a olan hayranlığını sıkça dile getiren piyanist Nobuyuki Tsujii; bu turne sırasında Say ve festivalin direktörü Kadir Dursun tarafından Uluslararası Antalya Piyano Festivali’ne davet edildi. Festivalde yer alacak olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyleyen genç piyanist, gecede Mozart, Beethoven ve Mussorgsky'den eserler seslendirecek.