2010 Türkiye'de Japon Yılı etkinlikleri kapsamında 15-16 Ekim tarihlerinde Antalya Japon Kültür Şenliği düzenlenecek.

Türk-Japon Dostluk Grubu Antalya Temsilcisi Prof. Dr. Şahin Yazar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Ekimde Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda ünlü Susumu Fujimoto ve Wadaiko gruplarının açılış konseriyle başlayacak etkinliklerde, Japon geleneksel sanat gösteriyle Japon müziği dinletilerinin yapılacağını söyledi.

Açılış gününde ayrıca Samurai dönemi kendini koruma ve saldırma sanatı ''Bujutsu'' gösterisinin yapılacağını da ifade eden Yazar, şenliğin ilk gününün Japon davul etkinliği ''Wadaiko'' konseriyle sona ereceğini belirtti.

Yazar, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi'nin de destek verdiği şenliğin ikinci gününde Japonlara ait geleneksel el sanatlarının uygulamalı olarak tanıtılacağı etkinlikler yapılacağını da belirtti.

Yazar, etkinlikler arasında, geleneksel çay seremonisi ''Sado'', Japon geleneksel çiçek düzenleme sanatı ''İkebana'', Japon geleneksel tahta bebeği ''Kimekomi Ningyo'', Japon kağıt katlama sanatı ''Origami'', Geleneksel uçurtma sanatı ''Wadako'', Japon geleneksel hat sanatı ''Shodo'', Japon geleneksel tahta baskı ve gravür sanatı ''Hanga''nın yer aldığını bildirdi.

Yazar, geleneksel Japon müzik dinletileri ve konserlerinin de yer aldığı etkinliklere Japon kültürüne ilgi duyan tüm vatandaşları davet etti.