Fukuşima nükleer enerji santralinde yüksek seviyede radyasyona maruz kalan 3 gönüllü çalışandan 2'si hastanelik oldu. Kahramanlar ölümle savaşıyor...

Japonya'yı vuran 9 şiddetindeki depremde zarar gören ve 2 haftadır tüm dünyaya kabus yaşatan Fukuşima nükleer santralinde kendi istekleriyle kalan ve onarma çalışmalarını sürdüren isimsiz kahramanların ilk fotoğraflarının yayınlanmasının ardından kötü haber geldi. Japonya nükleer güvenlik kurumu, Fukuşima Daiçi'nin 3 numaralı reaktöründe çalışan 3 gönüllü işçinin elektrik kabloları döşerken radyoaktif unsurlara maruz kalarak rahatsızlandığını söyledi. Matsuda, işçilerden 2'sinin tedavi için hastaneye gönderildiğini ifade etti.

İSVEÇ'E KADAR ULAŞTI
Bu arada Fukuşima nükleer santralinden sızmaya başlayan radyasyonun, İsveç'e kadar ulaştığı bildirildi. İsveç Haber ajansı TT'nin bu sabah geçtiği habere göre, başkent Stockholm ile ülkenin kuzeyinde yer alan Kiruna ve Umeo kentlerinde radyasyon oranının yüksek çıktığı bildirildi. Japonya'da deprem ve tsunami felaketlerinin ardından ölenlerin sayısının 9 bin 700'ü bulduğu bildirildi. Polis, felaketlerden sonra bulunan cesetlerin 9 bin 700'e ulaştığını, 16 bin 501 kişinin de kayıp olduğunu belirtti.

ZAMANLA YARIŞ
Japonya'da hayatı normale döndürme çabaları durmaksızın sürüyor. Depremin ardından Japonya'nın uğradığı yıkımın ajanslara düşen görüntülerinden biri olan bu yolda, onarım çalışmaları 17 Mart günü başlatıldı. Sadece 6 gün sonra, 23 Mart günü ise aynı yolda, aynı noktada dünyayı şaşırtan ikinci fotoğraf çekildi. Kullanılmaz hale gelen yol, inanılmaz bir hızla onarıldı ve kullanıma açıldı.

takvim