İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde 24 bin 157 uzman jandarma ve 8 bin 35 uzman erbaşın görev yaptığını belirterek, bu personelin özlük haklarıyla ilgili tasarı yasalaştığında, uzman jandarma ve erbaşların maaşlarında iyileşme sağlanacağını bildirdi.

Şahin, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'nun yazılı soru önergesini Jandarma Genel Komutanlığı'nın bilgi notuyla cevapladı. Uzman jandarma ve uzman erbaşların, kendileri hakkında tesis edilen her türlü idari işleme ilişkin Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'ne müracaat etme hakları bulunduğunu belirten Şahin, YAŞ kararlarının subay ve astsubaylar gibi uzman jandarma ve erbaş statüsündeki personeli de doğrudan veya dolaylı bir şekilde etkilediğine dikkati çekti. Şahin, ''Bununla birlikte, 926 sayılı TSK Personel Kanunu'nda subay ve astsubayların TSK'dan çıkarılmalarına yönelik bazı işlemlerde YAŞ kararı alınmasını gerektiren hükümler bulunmaktadır. Bu durum uzman jandarma ve uzman erbaşlar için söz konusu olmayıp, söz konusu personelin bu yönüyle YAŞ kararlarına tabi olmaları yönünde bir çalışma bulunmamaktadır'' ifadelerine yer verdi.

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde 24 bin 157 uzman jandarma ve 8 bin 35 uzman erbaşın görev yaptığını vurgulayan Şahin, Milli Savunma Bakanlığı tarafından 19 Eylül 2011 tarihinde Başbakanlığa gönderilen çalışmada, uzman jandarma ve uzman erbaşların özlük haklarıyla ilgili iyileştirme hükümlerinin bulunduğunu ve tasarı yasalaştığında bu personelin maaşlarında iyileşme sağlanacağını ifade etti.