Sinemada denediği yeni tekniklerle seyircisini farklı dünyalara taşıyan ünlü yönetmen James Cameron'ın okyanusun en derin yerine yaptığı yolculuğu anlatan James Cameron: Dünyanın Dibine Yolculuk belgeseli 13 Mayıs Pazar günü saat 22.00’da National Geographic Channel ekranlarında ilk gösterimini yapacak.
Cameron'ın National Geographic Channel ile ortaklığından doğan proje geçtiğimiz ay gerçekleşmiş ve ünlü yönetmen özel yapım bir deniz altı ile okyanusun en dip noktası olarak kabul edilen Mariana Trench’e dalmıştı. Bu özel dalışın yarım saatlik özel bir bölümünü oluşturan James Cameron: Dünyanın Dibine Yolculuk, bu unutulmaz yolculuk hakkındaki özel röportajını da kapsıyor.
Cameron bu dalışı tek başına gerçekleştiren ve 1960’dan beri tam teşekküllü bir denizaltıyla dünyanın en dip noktasına ulaşan ilk insan olmuştur. Cameron ilk test dalışını yaparken düşüncelerini paylaşıyor, tüyler ürperten bir karanlığa doğru yol alırken neler hissettiğini ve dibe vardığı zaman alması gereken kararları anlatıyor. Bu özel bölümde Cameron 7 yıl süren küre şeklindeki denizaltının (Deepsea Challenger) yapımı sırasında yaşanan iniş ve çıkışları da aktarıyor.
James Cameron ile dünyanın ulaşılabilen en derin bölgesine gizemli ve sıradışı bir yolculuğu anlatan bu özel belgesel soluksuz izleyeceğiniz bir deneyimi televizyon ekranlarına taşıyor, kaçırmayın!