Olay dün akşam saatlerinde merkez Kepez İlçesi'ne bağlı Duacı Köyü'ndeki Eczacılar Sitesi'nde bulunan yazlıkta meydana geldi. Antalya'da döviz bürosu sahibi Salih Gökçe ve eşi Elmas Gökçe, iki çocuğunu alarak hafta sonunu geçirmek üzere Cumartesi günü kent merkezinden 10 kilometre uzaklıktaki yazlığa gitti. Anne ve baba dün salonda televizyon seyrederken, 9 yaşındaki Çağatay ve Yunus, çocuk odasına oyun oynamak için geçti.

Ağabey Çağatay bir süre sonra Playstation oynamaya dalarken, Yunus ranzanın üst katında zıplamaya başladı. Ranzanın hemen yanında bulunan penceredeki jaluzinin ipi boynuna dolanan Yunus Gökçe, dengede durmak isterken düştü ve boynundaki iple ranzadan sallandı. Nefes alamayan çocuk boğulurken, ağabeyi Çağatay dakikalar sonra kardeşinin ranzadan ipe bağlı olarak sallandığını görünce çığlık attı. Salonda televizyon seyreden aile içeri koştuğunda Yunus'u alıp otomobille Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü. Çoktan öldüğü belirlenen Yunus Gökçe'nin Adli Tıp Kurumu otopsisinde de boğularak öldüğü kesinleşti.

Lara'daki Sülemiş Sitesi'nde oturan aile, bugün taziyeleri kabul etti. Yunus Gökçe'nin cenazesi bugün ikinci namazı sonrasında Muratpaşa Camii'nde kılınacak namazın ardından Uncalı Şehir Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

DHA