Maehara, yaptığı açıklamada, ''Bu durum JAL'ın sonu değil. Bugün, JAL'ın yaşamasını sağlayacak sürecin başlangıcı'' dedi.

JAL'ın başkanlığından ayrılan Haruka Nishimatsu da, şirketin içinde bulunduğu sorunlar nedeniyle derin üzüntü duyduğunu belirtti. Nishimatsu, ''Bu bizim son şansımız. Japonya'yı yeniden temsil edebilecek bir havayolu şirketi olarak yeniden doğabileceğimize inanıyorum'' diye konuştu.

Asya'nın gelirleri bakımından en büyük havayolu şirketi JAL'ın, 25,6 milyar dolar borçla iflas başvurusunda bulunması, borcunun seviyesine bakıldığında ülke tarihindeki dördüncü ve finans sektörü dışındaki en büyük şirket iflası olarak kayıtlara geçecek.

Şirketin yeniden yapılanması planı kapsamında devlet destekli Japonya Yatırım Revizyonu Girişim Şirketi (ETIC) JAL'ye 3,3 milyar dolar nakit verecek, ETIC ve Japonya Kalkınma bankası ise 6,7 milyar dolar kredi hattı açacak. Şirketin kreditörleri 8 milyar dolardan vazgeçecek ve JAL'ın hisseleri 20 Şubat'tan itibaren Tokyo Borsası'nda işlem görmeyecek.

Ulaştırma Bakanı Maehara'ya göre, şirket Mart 2013'e kadar 15 bin 661 çalışanın işine son verecek, böylece şirketin 51 bin 862 olan çalışan sayısı 36 bin 201'e inecek. JAL, ayrıca üç yılda uluslararası uçuşlarda 14 güzergah ve iç uçuşlarda 17 güzergahı iptal edecek.

Geçen yıl Mart ayı itibariyle çoğu Boeing olmak üzere 279 uçağı bulunan JAL, 35 ülkede, 59'u içerideki havaalanı olmak üzere 220 havaalanında faaliyet gösteriyor. JAL, 37 adet Boeing 747 jumbo jet ve 16 adet 16 MD-90 yolcu uçağını seferden kaldıracak, bu uçakların yerini 33 küçük jet ve 17 bölgesel jet alacak.

Geçen hafta hisseleri yüzde 90'dan fazla ve bugün de yüzde 40 gerileyen şirketin piyasa değeri bugün itibariyle 150 milyon dolara inerken, bu şirketin değerinin, yeni bir Boeing 787 jetin fiyatından daha az olduğu anlamına geliyor./HT