Yazar Tom Clancy'nin polisiye romanlarının kahramanı CIA ajanı Jack Ryan'ın yeni beyazperde macerasında artık neredeyse sona yaklaştık. Daha önce Lost'un yönetmeni Jack Bender'in çekim takvimini öne sürerek ayrıldığı projeyi yönetmesi için Paramount stüdyosu, son olarak Thor’u yöneten Kenneth Branagh ile masaya oturdu.
Geçtiğimiz Mart ayında senaryo konusunda çıkan pürüzler nedeniyle askıya alındığı söylenen ve Nisan ayında David Koepp'in senaryoya son şeklini vererek yapım öncesi aşamaya geçilen isimsiz Jack Ryan projesinin başrolünde şu sıralar Star Trek 2'yi çeken Chris Pine'ı izleyeceğiz. Eğer Branagh'la resmi antlaşma imzalanırsa çekimlerin Star Trek 2'nin bitmesinin ardından Eylül ayı gibi başlanacağı söyleniyor.
2006 yılından bu yana proje aşamasında olan filmin konusu henüz bilinmezken, çıkan dedikodularda Ryan’ın gençlik yıllarına odaklanılacağı söyleniyor. Şimdi gözler önünde The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society isimli başka bir projeye daha başlamış olan Branagh'ın vereceği kararda...