Türkücü İzzet Yıldızhan'ın adının karıştığı Ankara'daki grup seks davasının soruşturması tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Ramazan Kaya tarafından 9 Aralık'ta hazırlanan iddianameye göre olaylar şöyle gelişti: 
 
28 Ekim Cuma günü Ankara'da bir düğüne davetli olarak gelen İzzet Yıldızhan, programdan önce arkadaşı E. S. K.'yı saat 20.00 sıralarında telefonla aradı. İkili telefonda görüşmek üzere randevulaştı. Programının ardından Yıldızhan oteldeki 1518 numaralı odasına gitti.
 
Ardından saat 00.30 sıralarında Yıldızhan arkadaşı, E.S.K.'yı tekrar aradığında telefondan yanındaki arkadaşlarının da sesini duydu. Bunun üzerine E.S.K.'ya arkadaşları M.Y., Y.A. ve N.U.'yu da alarak yanına gelmesini istedi. Dört kadın bir taksiyle saat 01.30 sıralarında otele geldi.
 
Yıldızhan aynı otelin 2402 numaralı odasında kalan Nihat Doğan'ı da odasına davet etti. Bir müddet oturan Doğan'ın odadan ayrılmasının ardından Yıldızhan 4 bayanla rızalarıyla cinsel birliktelik yaşadı. Daha sonra Nihat Doğan'ı çağırıp kendisi odadan ayrıldı.
 
Nihat Doğan E.S.K. dışındaki diğer üç bayanla rızalarıyla birlikte olduktan sonra kendi odasına gitti. Yıldızhan odaya geri döndüğünde bayanlarla tekrar birlikte olmaya başladı. Ancak daha ziyade M.Y.'ye yakınlaşması üzerine diğer kadınlar odada bulunan banyoya girdi. 
 
Bu sırada Yıldızhan, M.Y. ile ters ilişkiye girmek istedi. M.Y. bu isteğe karşı çıktı. Ancak Yıldızhan ısrar edince mağdure çığlık attı. M.Y.'nin sesini duyan diğer kadınlar banyodan çıkıp geldi. Bu sırada sinirlenen Yıldızhan kızarak odadaki pet şişeyi mağdureye fırlattı. Tekme ve tokatla vurdu. Mağdurenin şikayetçi olacağını söyleyerek odadan ayrılması üzerine şüpheli bu kez önceden tanıdığı E.S.K.'ya "Bana nasıl insanlar getiriyorsun" diyerek çıkıştı. Ve kendisine ait ruhsatlı tabancanın kabzasıyla E.S.K.'nın kafasına vurdu. Ayrıca E.S.K.'ya "Şikayetçi olursanız durumu ailene bildiririm" diyerek çıkıştı. Bu sırada 'kasten müessir fiil' eylemi sonucu mağdure E:S.K. basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaralandı.
 
İddianamede "İzzet Yıldızhan'ın M.Y.'nin rızası dışında ters ilişkiye girmeye teşebbüs etmek suretiyle nitelikli cinsel saldırı suçunu işlediği, ancak bu eyleminin mağdurenin karşı koyması ve diğer bayanların gelmesi sebebiyle teşebbüs aşamasında kaldığı anlaşılmıştır" denildi. M. Y. hakkında Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Baştabipliği'nce fiili livata bulgusunun saptanamadığı yönünde rapor düzenlendiği kaydedilen iddianamede, "İzzet Yıldızhan'ın sorgusu sırasında mağdure ile rızasıyla ters ilişkiye girdiğini belirtmesi sebebiyle raporun şüpheliden ziyade, mağdure ve tanık anlatımlarını doğruladığı anlaşılmıştır" denildi.
 
İddianamede, Yıldızhan'ın, mağdure M. Y.'ye yönelik "nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs etmek" ve E.S.K.'yı "basit yaralamak" suçlarından 3 yıl 9 aydan 13 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. Savcı Kaya, Yıldızhan hakkında "şikayetçi olursan ailene bildiririm" diyerek E.S.K.'yı tehdit ettiği ve M.Y.'ye de pet şişe fırlatıp tekme tokat döverek yaraladığı iddialarıyla başlatılan soruşturmayı ise şikayet yokluğundan takipsizlik kararı ile sonuçlandırdı.
 
"BUNLAR KOMPLO" DEMİŞTİ
 
İzzet Yıldızhan olayın karakolluk olması üzerine program yaptığı televizyon kanalında "Bütün bunlar komplo. Beni çekemeyenler tarafından komploya maruz kaldım" demişti.
 
DOĞAN: İSRAİL'İN İŞİ!
 
Nihat Doğan da "Ben odaya girip çıktım. Benim bu olayla hiçbir ilgim yok. Kadınlarla birlikte olmadım. Bunlar bana İsrail'in komplosu" demişti. Ancak hazırlanan iddianamede Nihat Doğan'ın 4 kadından E.S.K. dışındaki 3 kadınla birlikte olup odasına döndüğü belirtildi.
 
İKİSİ DE İKİ TÜRKÜCÜYLE İLİŞKİYE GİRMİŞ
 
Olaylı gecede otele giden N.U. ve Y.A. adlı kadınlar, şikayetçi olmadı. İddianamede bu iki kadının hem Nihat Doğan hem de İzzet Yıldızhan ile ilişkiye girdiği belirtildi.
 
VATAN