AK Parti il başkanlığında toplanan AK Parti’den aday adayı olan kişilerin de aralarında bulunduğu İzol aşireti mensupları, "Biz aday gösterilmeyen akrabamız Zülfikar İzol’un yanında yer almıyoruz, partimizdeyiz" dedi. Zülfikar İzol ile aynı adı taşıyan ve CHP Siverek İlçe Başkanı olan Zülfikar İzol da partisinden istifa edip AK Parti’ye katıldı.

Urfada aşiretler ayakta
Zülfikar İzol’un bağımsız aday olması ve aşiretinin desteğinin arkasında olduğunu açıklaması ardından İzol aşireti mensubu yaklaşık 150 kişi toplu halde AK Parti il başkanlığında basın açıklaması yaptı. Aralarında AK Parti’den aday adayı olan ve listede yer bulamayanların da yer aldığı kalabalık adına konuşan Cengiz İzol, şöyle dedi: "Daha önceden de zaten partimiz belli idi. Burada partiden aday adayı olan aşiretimizin üyeleri, adaylık verilmediği halde burada tek vücut nefer olarak çalışacaklar. Bizler, Başbakanımız ve partimizin lideri olan Recep Tayyip Erdoğan’ın fikirlerini benimsiyoruz ve bundan sonra da partide olacağız."
 
AK Parti’den aday adayı olan ve listede yer bulamayan aşiret mensuplarından Emin İzol ile Serdar İzol ise, aday olmadıkları için partiden ayrılmalarının söz konusu olmadığını bildirdi. Emin İzol, "Halka hizmet için AK Parti çatısı altında çalışmamızı sürdüreceğiz, Herkes bilmelidir ki davamız vekillik davası değildir. Davamız halka hizmet davasıdır ve bu hizmet davasında sonuna kadar AK Parti’nin ve genel başkanımızın emrinde olacağız" dedi.
Toplantıya katılan CHP’nin Siverek İlçe Başkanı Zülfikar İzol ise, partisinden istifa edip AK Parti’ye katıldığını açıkladı. AK Parti rozetini takan Zülfikar İzol, kuzeni olan ve bağımsız aday olan milletvekili Zülfikar İzol’u desteklemediklerini belirterek, "Bizler İzol aşireti olarak AK Parti çatısı altında birleşme kararı aldık. Bundan sonra hepimiz siyasetimizi birlik beraberlik için AK Parti çatısı altında yapacağız. Koltuk sevdamız olmadığını adaylar belirlendikten sonra bu şekilde birleşerek göstermiş olduk" diye konuştu.
 
AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez de, İzol aşireti mensuplarının partiye bağlılıklarını bildirdiklerini belirterek herkese teşekkür etti.