İzmit'te 20 yıl önce yaptırılmasına rağmen, ekonomik olmadığı gerekçesiyle kaderine terkedilen, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce devralınıp onarımı yaptırıldıktan sonra geçen yıl 2 Kasım'da Trabzon seferleriyle sivil uçuşlara açılan İzmit Cengiz Topel Havaalanı'ndan, 9 Nisan'dan itibaren de Borajet'le Ankara seferleri başlayacak. Cengiz Topel Havaalanı'ndan ayrıca haftada iki gün de Almanya ile karşılıklı sefer yapılması için çalışma başlatıldı.
Yapımı tartışmalı olan ve 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminde de hasar gördüğü için de yıllarca kaderine terkedilen askeri havaalanının yanında kurulu Cangiz Topel Sivil Havaalanı'ndan, tüm eksikleri giderilip pistler de onarıldıktan sonra geçen 2 Kasım'da Anadolu Jet uçakları ile Trabzon'a karşılıklı uçuşlar başlatılmıştı. Pistler uygun olmadığından şu anda küçük uçakların inip kalkış yapabildiği Cengiz Topel Sivil Havaalanı'nda şimdi de Ankara uçuşlarıyla ilgili hazırlık başladı. Alınan bilgilere göre 9 Nisan'dan itibaren Borajet'e ait ATR 72 tipi 68 kişilik uçaklar Ankara'ya karşılıklı sefer yapmaya başlayacak.
Belirlenen tarifelere göre 9 Nisan'dan itibaren Borajet uçakları, 08.50'de Ankara'dan hareket ederek 09.55'de Cengiz Topel Havaalanı'na inecek. 10.25'de Cengiz Topel'den kalkacak olan uçak 12.45'de Ankara'ya inecek. Yine 16.25'te Cengiz Topel'den kalkacak olan uçak saat 17.30'da Ankara'da olacak.
ALMANYA'YA UÇUŞ HAZIRLIĞI
Bu arada Cengiz Topel Havaalanı'nda dış hatlar terminali için de çalışmalar sürüyor. Gümrük kapısı olmadığından geçici hudut kapısı niteliğindeki pasaport bankosu ise Avrupa standartlarında hazırlandı. Cengiz Topel Havaalanı'nın, Kocaeli ve Sakarya olmak üzere Doğu Marmara illerine yakınlığı nedeniyle bu bölgelerdeki sanayi kuruluşlarında çalışan yabancı mühendisler başta olmak üzere Almanya'ya gidip gelecek yolcular için Pazartesi günleri Almanya- Cengiz Topel, Cuma günleri de Cengiz Topel– Almanya seferleri düzenlenmesi için çalışma yapıldığı bildirildi.
Hürriyet