Tutuklu milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ı ziyaret eden CHP'li Ali Özgündüz, ziyareti ve Balbay ve Haberal ile diyaloglarını şöyle anlattı:

“Balbay vekil seçildiği günden itibaren kendisini CHP’li diğer milletvekilleriyle Meclis’te hissettiğini anlattı. Yemin töreniyle ilgili düşüncelerini paylaşırken ‘Töreni seyredebilmek için koğuşun parmaklıklarına adeta yapıştım. Sıra İzmir’e geldiğinde çok heyecanlandım. İsmim okunduğunda yapılan alkışlar bana kendimi özgürmüşüm gibi hissettirdi’ dedi.

Kimseye kırgın olmadığını ve herhangi bir şekilde intikam peşinde de olmadığını özellikle vurguladı. Bir an önce tahliye olup Meclis’te görev yapmak istediğini samimi bir şekilde anlattı.

 

Haberal ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na özellikle teşekkür etmemi isteyerek, ‘CHP vekili olarak üzerime düşen görevi en kısa sürede yapmak için sabırsızlanıyorum. Her ne olursa olsun hukuku bu ülkede arayacağım, başka ülkede değil. Adalet ve hukuk herkese lazım. Bu işin çözümü ise Meclis’ diyerek düşüncelerini paylaştı.”