İzmir"in Bornova ilçesindeki Altındağ İlköğretim Okulu"nda kalorifer yakıtının bitmesi üzerine, öğrenciler soğuk sınıflarda ders yapmak zorunda kaldı. Okul Müdürü İlknur Acaroğlu"nun bulduğu çözüm, velilerden özellikle hasta olabilecek çocuklarını yakıt alınana kadar okula göndermemelerini istemek oldu.
Olaya tepki gösteren bazı veliler, “Herkese bedava kömür dağıtıyorlar ama okulları unutuyorlar. Yakıtın biteceğini göremediler mi?” diye tepki gösterdi.

Çabalar sonuçsuz kaldı
Altındağ semtindeki okulda geçen hafta yakıtın bitmesi nedeniyle, kaloriferler yakılamadı. Mevsimin en soğuk günlerinin yaşandığı İzmir"de soğukta kalan öğrenciler için okul idaresinin yaptığı girişimler de yetersiz kaldı. Araya hafta sonu tatilinin girmesine rağmen yakıt sorunu halledilemedi.
Okul Müdürü İlknur Acaroğlu, soğuk havanın etkisini arttırmasına rağmen Milli Eğitim Müdürlüğü"nün yakıt sorununu çözememesi üzerine, velilerden hasta olabilecek durumdaki çocuklarını yakıt gelene kadar göndermemelerini istedi.
Velilerden bazıları, müdürün tavsiyesine uyup çocuklarını okula göndermedi. Diğer öğrenciler, sınıflarında üşüyerek ders yapmak zorunda kaldı. Müdür Acaroğlu olayla ilgili olarak şunları söyledi:
“Geçen cuma günü yakıtımız bitti. Belirlenen süreden önce biten yakıt içen gerekli bağlantıları yaptık ama bizim dışımızdaki aksaklıklardan dolayı yakıt gelmedi. Bugün ya da yarın, yakıtın gelmesini bekliyoruz. Öğrenci velilerine de, çocuklarının hasta olmasının önüne geçmek için böyle bir tavsiyede bulundum.”

Velilerin tepkisi
Çocuklarını okul içinde ve okul dışında, onlar gibi üşüyerek bekleyen bazı veliler bu duruma tepki gösterdi. Velilerden bazıları tepkileri şu sözlerle dile getirdi:
“Herkese, ihtiyacı olmayana bile kömür dağıtılıyor ama çocukların ısınması için okula gerekli yakıt getirilemiyor. Yakıtın bitebileceğini göz önünde bulundurarak gerekli önlemi zamanında alsalardı.”
Geçen hafta da Konak ilçesindeki bazı okullarda, kömür bittiği için kaloriferler yakılamamıştı.

Haberler çıktı, yakıt geldi
Altındağ İlköğretim Okulu"nda yakıt bittiği için öğrencilerin soğukla başbaşa kaldığı haberlerinin dün internet sitelerinde yer almasının ardından, yetkililer işlemleri hızlandırdı. İlçe Milli Eğitim Şube müdürlerinin de inceleme yaptığı okula, saat 16.30 sıralarında fuel-oil geldi. Yakıtın tankerden boşaltılmasının ardından, kaloriferler ancak son derste yakılabildi. Böylece öğrenciler son derste ısınabildi.

MİLLİYET