Yağmur nedeniyle cadde ve sokaklar göle dönerken bazı ev ve işyerlerini su bastı. Belediye ekipleri, su baskınlarına karşı, gece boyunca çalıştı.

Yurdun büyük bölümünde etkili olan sağanak yağmur, İzmir'de de etkisini gösterdi. Dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca zaman zaman etkisini arttırarak devam ettiren sağanak yağış nedeniyle, cadde ve sokaklar göle göldü. Bazı ev ve işyerlerinde su baskınları oldu.

Caddelerdeki su birikintileri nedeniyle araç trafiği olumsuz etkilendi. Özellikle Mithatpaşa ve İnönü Caddeleri'nde faaliyet gösteren esnaflar, iş yerlerini su basmaması için yoğun çaba sarf etti. Konak ilçesi Mithatpaşa Caddesi, numara 911/A'da bulunan ve açılışının pazartesi günü yapılacağı belirtilen lokantanın sahibi İrfan Güntaç, işyerinin sular altında kalması nedeniyle yetkililere tepki gösterdi. Güntaç, "O kadar para harcadık. Pazartesi günü açılışımızı yapacaktık. Su baskınına uğradık. Ne yapacağımızı şaşırdım. Şimdi buraya ne gerekiyorsa yapılsın ama bu böyle olmaz, buradan yetkililere sesleniyorum. Bu böyle kesinlikle olmaz, bir çare bulsunlar." dedi. Karşıyaka ilçesi İmbatlı Mahallesi 1777/10 sokakta da, rögarların taşması sonucu zemin katta bulunan evlerin tuvaletlerine lağım suları doldu. Sokak sakinleri, her yağmurda aynı sıkıntıyla karşı karşıya kaldıklarını belirterek önlem alınmasını istedi.

İzmir Emniyeti Trafik Denetim Şube Müdürlüğü yetkilileri, yağışlı hava nedeniyle gün içerisinde 38 maddi hasarlı, 13 de yaralamalı trafik kazasının meydana geldiğini bildirdi. İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü de, Kıyı Ege'de metrekareye 32, Ödemiş 19.6, Dikili 15.2., Seferihisar 27.4, Aliağa 14, Çeşme 7.2, Çiğli ve Karşıyaka'ya 21, Karabağlar ve Gaziemir'e de 30.4 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.CİHAN