Hürriyet gazetesinde Zeynep Gürcanlı imzasıyla yayımlanan haber şöyle:
 
Son genel seçimlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’deki iki bölgeden, iki Bakanıyla, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ile girdi yarışa.
 
Ak Parti oy arttırdı, ancak yine CHP’yi geçemedi.
 
Ancak CHP’liler de AK Parti’nin İzmir’e bu kadar asılması üzerine durup düşünmeye başladı.
 
Sıradaki mücadele, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı olacak. Ve belli ki bu mücadele de kıran kırana geçecek. 
 
İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’den Aziz Kocaoğlu.
 
Ancak Kocaoğlu, dün yaptığı sürpriz açıklama ile iki buçuk sene sonra yapılacak yerel seçimlerde yeniden aday olmayacağını açıkladı.
 
Dolayısıyla kulisler de daha iki buçuk yıl olmasına rağmen hızlandı. Ve CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı hemen ortaya çıktı...
 
Bu isim, tüm İzmirlilerin yakından tanıdığı bir kişi...
 
Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan. 
 
Gazeteci kökenli Aslan, son 25 yıldır yaklaşık 100 bin kişiyi konut sahibi yapan Ege Koop’un Genel Başkanlığı’ndan aktif siyasete girmeye hazırlanıyor.
 
Hüseyin Aslan aslında siyaset açısından İzmirliler için yeni bir isim de değil. Son genel seçimlerde adı milletvekili adayları arasında geçmişti. Ancak Aslan o dönem siyaseti düşünmediğini belirterek aday olmamıştı. 
 
Aslan henüz adaylığını açıklamış değil.
 
Ancak yakın çevresine gelecek yerel seçimlerde CHP’den aday olabileceğini söylemeye başlamış bile. Sadece bu kadar da değil...
 
Aslan, İzmir’in mevcut sorunlarına, bunların nasıl çözülebileceğine ilişkin projeler üzerinde kafa yormaya da başlamış.
 
Mesela önümüzdeki günlerde İzmir’deki tüm muhtarlarla bir iftarda biraraya gelecek. Sorunları ilk elden ve topluca dinleyecek. 
 
Yine yakın çevresinin aktardıklarından;
 
“Ege Koop başkanı, kentsel dönüşümle ilgili projelerin hayata geçirilmesi konusuna kafa yoruyor. Kentsel dönüşüm tamamlanamazsa, turizm de olmaz, yatırım da gelmez diyor...” 
 
Aslan’ın adaylık konusunda Ankara ile CHP Genel Merkezi ile de temasları olmuş. Kocaoğlu’nun bir sonraki dönem devam etmeyeceğini bilen Genel Merkez yetkilileri, son dönemde aday arayışları çerçevesinde Aslan’la da temasa geçmişler.
 
Ak Parti asılıyor, CHP bırakmayacak gibi görünüyor. İzmir genel seçimlerde olduğu gibi çekişme yönünden yerel seçimlerin de gözdesi olacak sanki...