Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, EGE-KOOP’un önemli projesi 'İzmir Sağlık Serbest Bölgesi’nin kentin gelişimine büyük katkı sağlayacağını belirterek, "EGE-KOOP her alanda taktire şayan işler yapıyor. Hükümet olarak İzmir’e verdiğimiz önemi herkes biliyor. İnanıyorum ki Bakanlar Kurulu da buna sıcak bakacaktır. EGE-KOOP’un bu projesini ben de destekliyorum” dedi.

EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ın, İzmir Sağlık Serbest Bölgesi Projesi’ni hayata geçirme kapsamında gerçekleştirdiği görüşmelerde son isim Bakan Binali Yıldırım oldu.

EGE- KOOP Başkanı Aslan, Bakan Yıldırım’a Sağlık Serbest Bölgesi konusunda ayrıntılı bilgilendirme yaptı. Görüşmede anlatılanların kendisini de heyecanlandırdığını belirten Yıldırım, "EGE-KOOP her alanda taktire şayan işler yapıyor. Ankara Temsilciliği’nin açılışında da vurgulamıştım. EGE-KOOP ve Genel Başkanı Hüseyin Aslan artık bir marka olmuştur.

Bunun başlıca unsuru ise çok zor ve her türlü suistimale açık bir alanda faaliyet gösteriyor olmasına rağmen insanlarda oluşturduğu güven duygusudur. İzmir Sağlık Serbest Bölgesi de işte bu önemli işlerden bir tanesidir.

Hükümet olarak İzmir’i gözbebeğimiz olarak görüyoruz. İzmir’in gelişimine katkı sağlayacak, önünü açacak her projede seve seve görev alırız. Ümit ediyorum ki, gerekli çalışma yapıldıktan sonra konu Bakanlar Kurulu’na taşınacak ve orada da ilgili karar çıkacaktır. Ben de bu yönde her türlü katkıyı sunmaya hazırım.” ifadelerini kullandı.

'İZMİR SAĞLIK SERBEST BÖLGESİ'NDE NELER YAPILACAK

"BU KARAR İLE İZMİR’İN ÖNÜ AÇILACAK"

Projenin detaylarını anlatan Aslan, hükümetin bu projeyi İzmir’e kazandıracağına olan inancını dile getirdi. Aslan, "Projenin kent, bölge ve ülke ekonomisine sağlayacağı kazançların yanı sıra en önemli getirisi yıllardır hemen her platformda dile getirilen kimlik sorununu da ortadan kaldıracak olmasıdır.

Proje ile İzmir artık istikametini belirlemiş ve bundan sonraki tüm planlamalarını, gelişimini buna göre organize etmiş olacaktır. Bana göre İzmir sağlık kenti olmalıdır. Dünya’nın önde gelen üç, beş sağlık merkezinden biri haline getirilmelidir.

Bunun için de Bakanlar Kurulu’nun bu yönde kararı gereklidir. Verilecek bu karar ile İzmir’in önü açılmış olacaktır.” diye konuştu. Aslan, Bakan Yıldırım’dan, Bakanlar Kurulu’na başvuru yapılması için gerekli olan kurulların oluşturulması yönünde de destek istedi.