EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Üyesi Muzaffer Tunçağ, İzmir'in hükümetin de tam desteğiyle EXPO 2020'yi alabileceğine inandığını belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu'nun Fuar Gençlik Tiyatrosu'nda düzenlediği EXPO 2020 Sempozyumu'na katılarak bir konuşma yapan Tunçağ, EXPO 2015'e aday olan ancak Milano'ya karşı kaybeden İzmir'in bu kez EXPO'yu almakta kararlı olduğunu belirtti.

İzmir'in rakiplerinin geçen seferkinden daha iddialı olan Dubai, Tayland, Rusya ve Brezilya gibi ülkelerden oluştuğunu belirten Tunçağ, ''Hükümetin desteği bu konuda çok önemli. Şimdiki rakiplerimiz daha iddialı olsalar da artık daha tecrübeli, deneyimli ve dikkatli olduğumuz için EXPO 2020'yi hükümetin de tam desteğiyle alacağımıza inanıyorum'' dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler ve Hizmetler Daire Başkanı Ferhan Şiran ise İzmir'de kadın, genç ve çocuk meclisleriyle toplumun sorunlarını yakından takip eden kent konseyinin EXPO çalışmalarına da aktif destek vereceğini belirtti.

İzmir Kent Konseyi EXPO 2020 İzmir Çalışma Grubu Başkanı Çağrı Gruşçu ise EXPO 2020 sürecinde İzmirliler'in bilinçlendirilmesi ve dış ülkelere yönelik tanıtım çalışmalarına katkı vereceklerini ifade etti.