Ağrı'nın Tutak ilçesinde geçtiğimiz cuma günü yolun kenarında başından tabancayla vurularak öldürülmüş halde bulunan 40 yaşındaki Ayhan Dağhan"ın katil zanlısı yakalanarak cezaevine konuldu.

Cinayetin failini yakalamak için titiz bir çalışma başlatan Ağrı Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Tutak ilçe merkezinde esnaf olan Ayhan Dağhan'ın işyerinde yaptığı inceleme sonucunda 'Viceroy' marka sigara izmaritlerine rastladı.

İzmaritin söndürülüş şeklini inceleyen polis ekipleri, bulunan sigara izmaritlerinin kimlere ait olduğunu bulmak için soruşturmasını derinleştirdi. Yapılan çalışmalarda, Dağhan'ın yakın arkadaşı olan E.H. isimli şahsın aynı marka sigara içtiği ve aynı şekilde izmariti söndürdüğünü tespit etti.

İncelemelerin ardında Dağhan'ın arkadaşı E.H. isimli şahıs, şüpheli olarak Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği görevlilerince gözaltına alındı. İfadesi alına E.H., gerçekleştirdiği cinayeti itiraf etti. E.H. ifadesinde, Ayhan Dağhan ile aralarında alacak-verecek meselesi olduğunu, 30 Aralık 2010 tarihinde alacak verecek meselesi yüzünden tartıştıklarını ve kendisine ait ruhsatlı tabancasıyla cinayeti işlediğini itirafında bulundu.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Tutak Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen E.H., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Ağrı'nın Tutak ilçesinde, geçtiğimiz cuma günü akşam saatlerinde Tutak-Kulecik köyü arasındaki yol kenarında kafasından tabancayla vurulmuş bir erkek cesedi bulunmuştu. Yapılan incelemede cesedin Ayhan Dağhan'a ait olduğu tespit edilmiş, ceset otopsi yapılmak üzere Trabzon Adli Tıp Kurumu"na gönderilmişti.