Bezdiren reklam mesajları 1 Mayıs'tan itibaren tarih olacak. 23 Ekim 2014'te Resmi Gazete'de yayımlanan, 1 Mayıs 2015'te yürürlüğe girecek olan yasayla telefonlara ve e-posta kutularına, izinsiz reklam mesajı gönderilemeyecek.

Tüketicinin izni dışında reklam ve pazarlama mesajı gönderenler önce uyarılacak, daha sonra ise 50 bin liraya kadar ceza verilecek.

Yasaya göre internet ve cep telefonu üzerinden ticari elektronik iletiler sadece tüketici onayı halinde gönderilebilecek. Bu onay yazılı veya her türlü elektronik iletişim araçlarıyla alınabilecek.

Onay almadan mesaj ve ileti gönderenlere 1000 liradan 5 bin liraya kadar idari para cezası verilecek. İzinsiz iletiler birden fazla kişiye gönderildiğinde ceza 10 kata kadar artacak ve 50 bin liraya ulaşabilecek.

Abone ve kullanıcılarla, önceden izinleri alınmaksızın otomatik arama makineleri, fakslar, elektronik posta, kısa mesaj gibi elektronik haberleşme vasıtalarının kullanılması suretiyle doğrudan pazarlama, siyasi propaganda veya cinsel içerik iletimi gibi
maksatlarla istek dışı haberleşme yapılamayacak.