Olaylar zinciri çeşitli suçlardan hükümlü Enver A.'nın tutuklu bulunduğu Kastamonu Açık Cezaevi’nden 1 haftalık özel izin almasıyla başladı. İddialara göre Enver A., Sultanbeyli'de ikamet eden yakınlarının yanına geldi. İzinli olduğu süre içinde evin bulunduğu mahalledeki ormanlık araziyi mesken edinen Enver A., 12 Temmuz’da öğle saatlerinde cezevine girmeden önce de tanıdığı komşularının oğlu O.Ş.’ye (13) rastladı. Küçük çocuğu ormanlık araziye götüren Enver A., arazide bulunan çeşmenin başında O.Ş. ile bir süre konuştu. 

Daha sonra O.Ş’nin üzerindeki kıyafetleri bıçak zoruyla çıkaran Enver A., O.Ş.’yi hayvanların su içtiği yalağa girmeye zorladı. Çocuğun karşı koyması üzerine sapık, elindeki kesici aletle O.Ş.’nin kollarında çizikler oluşturdu. Enver A., yaşadığı travmanın etkisiyle ağlamaya başlayan küçük çocuğa iki kez tecavüz etti. Tecavüzün ardından Enver A., uyuşturucu madde solumaya (bali) başladı, O.Ş.’yi “Yakınlarına haber verirsen hepsini öldürürüm” diye de tehdit etti. Sapığın uyuşturucu maddenin etkisiyle uyuklamaya başladığını gören O.Ş., saat 19.00 sıralarında ormanlık araziden kaçmayı başardı.

Yakınlarına tecavüze uğradığını söyleyemeyen küçük çocuğun, saldırganın elinden kurtulduğunu belirttiği öğrenildi. O.Ş.’nin verdiği bilgiler doğrultusunda harekete geçen polis, ormanlık arazide Enver A.'yı yakalamak için çalışma başlattı ancak bir sonuca ulaşamadı.

YEĞENİNİ KAÇIRMAK İSTEDİ
Bu korkunç olayın üzerinden 24 saat geçmeden Enver A., öz yeğenini ormanlık alana götürmeye çalıştı. A., Sultanbeyli Dumlupınar Camii’nin bahçesine gelerek kurstan çıkan yeğeni N.B.’yi (13) buldu. Küçük kızı omuzundan tutarak götürmeye çalışan Enver A., N.B.’nin karşı koyması ve çığlıklar atması üzerine kaçarak izini kaybettirdi.

Olayı görenlerin ve N.B.’nin durumu annesine anlatması üzerine polise haber verildi.

ORMANDA KISKIVRAK YAKALANDI
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, Sultanbeyli Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla Enver A.'nın gizlenebileceği yerlerde çalışma başlattı. Enver A., O.Ş.’ye tecavüz ettiği ormanlık arazide yakalanarak gözaltına alındı. Sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülen Enver A.'nın susma hakkını kullandığı öne sürüldü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlı, basın mensuplarının “Bir çocuğa tecavüz ettiğiniz iddia ediliyor. Ne diyorsunuz?” sorusuna “Yok öyle bir şey” yanıtını verdi.

TECAVÜZ KESİNLEŞTİ
Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen O.Ş.’nin tecavüze uğradığı belirlendi. O.Ş.’nin bir avukat ve pedagog gözetiminde ifade verdiği, Enver A.'nın bıçak soruyla kendisine tecavüz ettiğini söylediği öğrenildi. Yetkililer, Enver A.'nın başka kurbanlarının da olabileceğini, olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldığını açıkladılar.