Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda, bir vatandaşa şantaj yaptıkları belirlenen 1'i kadın 3 kişi gözaltına alındı.

Yapılan çalışma sonucunda, zanlılardan F.E adındaki kadının, televizyon kanalına arkadaş bulmak üzere telefon numarasını bırakan B.H'yi arayarak buluştuğu daha sonra da 30 lira karşılığında birlikte olmak üzere anlaştığı belirlendi.

F.E'nin B.H ile buluştuktan sonra önceden planladıkları eve getirdiği, içeri girdikten bir süre sonra ise başka bir odada oturan S.Y ve Y.S.' adındaki iki erkeğin, F.E. ile B.H'nin yanına gelerek B.H'den soyunmasını istediği iddia edildi.

B.H ile birlikte F.E'nin uygunsuz haldeki fotoğraflarını cep telefonu ile çeken zanlı S.Y.'nin daha sonra da ''bu fotoğrafı ailene verir seni rezil ederiz'' diyerek B.H'den 400 lira istediği öne sürüldü.

Bunun üzerine ''Yanında o kadar para bulunmadığını'' belirten B.H, F.E ile birlikte Kızılay'daki bir bankaya para çekmek üzere gitti. Burada bankanın güvenlik görevlisini durumdan haberdar eden B.H. zanlıların yakalanmasını sağladı. Operasyon sonucunda zanlılarla birlikte fotoğrafların çekildiği cep telefonu da ele geçirildi.

Zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

AKŞAM