AYDINPOST ÖZEL-Aday İzciler Ant İçme ve Fular Takma Töreni ile izci oldular. Sunuculuğunu İzci liderleri Ebru Karakaya ile M. Reşat Çelik"in yaptı.

Milli Eğitim Şube Müdürü Davut Köse, İl İzci Kurulu Başkanı Ramazan Atar, izci liderleri Rafet Kösem, Ülkü Kara, Kenan Kürek, Sayın Gülbaş ve izci adayları ile izci velilerinin katıldığı tören Gazipaşa İlköğretim Okulu"nda yapıldı. Törene Yedieylül İlköğretim Okulu, Hacı Lütfiye Atay İlköğretim Okulu, Aydın Anadolu Teknik Lisesi, Cumhuriyet Lisesi, Umurlu Cavit Başlık İlköğretim Okulu İzcilerinin hazırladıkları “İzci oroteryosu, İzci şarkıları ve İzci Kahramandır” oyununu sergilediler.

Aday izciler; "Tanrıya ve Vatanıma karşı vazifelerimi yerine getireceğime, izcilik töresine uyacağıma, başkalarına her zaman yardımda bulunacağıma, kendimi bedence sağlam, fikirce uyanık ve ahlâkça dürüst tutmak için elimden geleni yapacağıma şerefim üzerine ant içerim" diyerek ant içtikten sonra fularları Milli Eğitim Şube Müdürü Davut Köse ve İzci Liderleri tarafından takıldı.
Yeni izciler mutluluklarını “Veda Valsi” yaparak paylaştılar.