Aydın İzcilik İl Temsilcisi Murat Aydın Başkanlığı"nda gerçekleştirilen kamp çalışmalarında Belediye İtfaiye Ekipleri, Aydın belediyesi Arama Kurtarma Ekibi ve izcilerden oluşan toplam 40 kişilik ekip zorlu doğa şartlarında arama, kurtarma ve söndürme tatbikatlarını başarı ile tamamladı. Aydın Belediyesi İzci Kulübü başarılı çalışmaları ve tatbikatta gösterdiği üstün performans nedeniyle Zonguldak Belediyesi tarafından 30 Haziran 07 Temmuz 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan tatbikata öncü ve örnek ekip olarak davet edildi.
Tatbikatta izciler, trafik kazasından yangına, kayıp aramadan kurtarma kayalıklarda mahsur kalanları kurtarmaya kadar pek çok konuda tatbikat yaptı. Türkiye"de bir çok kazazedenin, kaza anında olduğu gibi kazadan sonra yapılan bilinçsiz müdahalede zarar gördüğünü ifade eden Aydın İl İzci Kurulu Başkanı Murat Aydın, kamp çalışmalarındaki temel amacın, bilgileri güncellemek ve ilgili alanda çalışma yaparken bilim ve teknolojiyi en uygun şekilde kullanmak olduğunu ifade etti.
Kampın kendileri için oldukça faydalı olduğunu kaydeden Murat Aydın, Aydınlı izcileri bu imkanı sağlayan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"na da teşekkür ederek “Her ne kadar direk sağlıkla ilgili alanda olmasak da, biz itfaiyeci ve kurtarma ekipleri olarak her zaman zor duruma düşmüş bir canı kurtarmak için çalışırız. İşimizde iyi niyet çok önemli olsa da sadece iyi niyet yeterli değil. Bilgili ve donanımlı olmak gerekiyor. Bu nedenle bizlerin sürekli kendisini yenilemesi şart. Bu anlamda, zorlu doğa şartlarında arama kurtarma, trafik kazalarında araç içerisinde sıkışış kişilerin kurtarılması ve yangınlara müdahale ve yangından canlı kurtarma gibi çeşitli konularda tatbikat yaptık. 40 kişiden oluşan ekibimiz tatbikat kapsamında aldıkları görevleri başarı ile tamamladı. Allah göstermesin ama, Aydın Belediyesi İzcileri olarak olası bir felakete karşı her zaman göreve hazırız” dedi.
Paşayaylası"nın zorlu doğa şartlarında gerçeği aratmayan kurtarma çalışmaları izleyenleri de heyecanlı anlar yaşattı.