Aydın, Nazilli ve çevre ilçelerden bir araya gelen 400 kişilik izci grubu “Atatürk"ü Anma Haftası" etkinlikleri kapsamında İsabeyli İzcievinde "Atatürk"ü Anma ve Saygı Yürüyüşü" gerçekleştirdi.
Bu yıl 4"üncüsüü düzenlenen yürüyüşe İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Aydın İl İzci Kurulu Başkanı Ramazan Atar, İl İzci Kurulu Başkan Yardımcılar, İl Temsilcileri, İzci Liderleri, izciler ve izci velilerinin katıldı.
4"üncü kez düzenlenen yürüyüşün çocukların doğa ile bütünleşmesi, 10 Kasım Atatürk"ün 72. ölüm yıldönümünü anma ve Atatürk sevgisini çocuklara aşılama amaçlı olduğu bildirildi.
Bu yıl 4. defa düzenlenen geleneksel Atatürk"ü anma ve saygı yürüyüşü hakkında bir konuşma yapan Nazilli İlçe İzci Kurulu Başkanı Mehmet Yaşar Akgün; “Aydınlı tüm izcilerimizin katıldığı yürüyüşümüzde, çocuklarımızın doğa ile bütünleşerek, hem 10 Kasım Atatürk"ün 72. ölüm yıldönümünü anmak hem de Atatürk sevgisini çocuklarımıza aşılamak istedik. Her yıl düzenlediğimiz Atatürk"ü anma ve saygı yürüyüşümüze bu yıl daha fazla ilgi olduğunu görüyorum. Çocuklarımızın doğa ve Atatürk sevgisini öğrenmelerini, birbirleri ile kaynaşmalarını, dayanışma içerisinde olmalarını sağlamak amacıyla bir kez daha toplandık. İlimizden ve değişik ilçelerimizde her yıl olduğu gibi yine geniş bir katılım oldu. Bu yıl farklı bir 3 kilometrelik parkur boyunca çocuklarımız ve bizler hep birlikte marşlar söyleyerek güzel bir gün geçirmeyi planladık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Nazilli İlçe İzci Kurulu"nun organize ettiği yürüyüşe Nazilli"ye bağlı İsabeyli Beldesinde bulunan İsabeyli İzci Evinde toplanan Nazilli, Aydın Merkez, Söke, Bozdoğan, Sultanhisar, Çine, İncirliova, Germencik ve bazı beldelerden gelen küçük ve ergin izcilerle birlikte izci liderleri ve çok sayıda velinin de katılımı ile yürüyüş gerçekleştirildi. 18 izci ünitesinden 400 izcinin katıldığı yürüyüşe ilk kez katılan İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim, izci fuları takarak yürüyüşe katıldı. 4 kilometrelik parkurda Atatürk"ün sevdiği şarkıları ve marşlar söyleyerek ellerindeki bayraklarla yürüyen izci gurubu yürüyüşün sonunda izci evinde yürüyüşlerini tamamladı.