Seçime katılan Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan ve Aydın İl İzci Kurulu Başkanı Ramazan Atar yeni yönetime başarılar diledi. Yeni yönetime tekrar seçilen M.Yaşar Akgün ve M.Kemal Bülbül görevlerini sürdürürken eski yönetimde yer alan M.Ali Alacagöz yerini Erdal Gök"e devretti.
Bugün sabah yapılan Söke İlçe İzci Kurulu seçimlerinin ardından öğle saatlerinde de Nazilli İlçe İzci Kurulu Seçimleri yapıldı. Nazilli"deki 25 İzci Lideri, Milli Eğitim Müdürü ile şube müdürünün oy kullandığı seçimlerde 25 oyun tamamını alan M.Yaşar Akgün, 19 oy alan M.Kemal Bülbül ve 17 oy alan Erdal Gök asil üyeliğe seçilirken Mustafa Uzun, Ümmü Uzun ve Yasin Yenigürbüz ise yedek üyeliğe seçildi. Seçimlere İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Şube Müdürü Sezai Selçuk, İl izci Kurulu Başkanı Ramazan Atar, Başkan Yardımcısı Cengiz Kızıltan, Reşat çelik, Aydın Yılmaz ve Ali Mavi katıldı. Divan üyeliklerine Ali mavi, Ali Uysal ve Bahtiyar Türk"ün seçilmesinin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan İzci Liderlerine ve konuklara hitaben yaptığı konuşmada bugüne kadar gelinirken ülke olarak değişik sıkıntılar yaşadıklarını ifade ederek “Bu günde aynı sıkıntıları yaşamaktayız. Ama insanlarımızın dünya ile entegre olmalarını sağlayacak bir olgu süreci okullarımızda yıllardan beri süregeliyor. Bunların en başında yer alan izciliğin ise dar bir çerçevede değerlendirilmemesi gerekiyor. Bu şekilde değerlendirilirse büyük yanlış olur. Çünkü çocuklarımız izcilik sayesinde farklı bir bakış açısına sahip oluyorlar. Çocuklarımızın birbirlerine saygı duyduklarını, paylaştıkları, kahvelerden ve kötü ortamlardan uzaklaştıklarını görüyoruz. Evde tek başına yaşaya çocuklarımız izcilik yaparlarken paylaşmayı, birlikte yaşamayı izcilik kamplarında öğreniyorlar. Anne ve babalarından ilk kez ayrı kalan çocuklarımız katıldıkları kamplarda hayatta kalmayı da öğreniyorlar. Okullarımızda bunun daha da artmasını diliyorum. Sizlerden ricam; öğretmenler kurulu toplantılarında mutlaka diğer öğretmenlerinizle bu yaşantınızı paylaşın. Bu yaptığınız çalışmaları, özverinizi mutlaka dile getirin. Nazilli"mizin izcilik çalışmalarına ihtiyacı var. Çalışmalarımızı artırarak sürdürelim. İyi temennilerimle seçiminizin hem size hem de Nazilli"mize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Daha sonra yapılan konuşmalarda ise İzcilik çalışmalarının okulların vazgeçilmezlerinden olması gerektiği ve çocuklarımızın kendi işlerini kendileri görür hale gelecekleri dile getirildi.
Konuşmaların ardından 2 yıllık faaliyet raporunu okuyan M.Yaşar Akgün, son iki yılda yaptıkları faaliyetleri anlattı. Sponsorlarına çok teşekkür ettiğini ifade eden Akgün, yeni seçilecek olan ekibe başarılar dilemeyi de ihmal etmedi. İzcilikle ilgili sorunların değerlendirildiği konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Yapılan seçimlerde 2 yıl süreyle ilçe izci kurulu üyeliği görevini üstlenecek olan 3 asil 3 yedek üye seçildi. Önümüzdeki günlerde ise asil üyeler arasından başkanın seçileceği kaydedildi.