Aydınlı doktorlar geçtiğimiz ay Şehit ve Gazi Aileleri ile yakınlarına ücretsiz tedavi desteğini başlatırken, bu ay ise yeni bir örnek davranışla tüm öğrencileri göz muayenesinden geçirip, tüm yoksul öğrencilerin ise gözlük masraflarını karşılayacak.
Tüm meslek gruplarına örnek bir davranış sergileyen, ADÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Turgay Aktunç ile Özsoy Optik Gözlük ve Lens Mağazaları sahibi Ahmet Özsoy, yaptıkları işin bir kampanya olmadığını sadece şehit ve gazi aileleri için gerçekleştirdikleri görevin yoksul ailenin çocukları için de gerçekleştirmek istediklerini belirttiler.
Geçtimiz ay Aydın Belediyesi ve Aydın Şehit ve Gazi Aileleri dayanışma derneği öncülüğünde başlatılan projede aydınlı ADÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Turgay Aktunç, Çocuk Doktoru Prof. Dr. Ferah Sönmez, İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Zahit Bolaman, İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Taşkın Şentürk, Gastro Enteroloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. M. Hadi Yaşa, Psikoloji Uzmanı Prof. Dr. Levent Sevinçok, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. İlker Ali Çerçi, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Halil İbrahim Kırıkçı isimli doktorlar ile Özsoy Optik Gözlük ve Lens Mağazaları Genel Müdürü Ahmet Özsoy, Şehit ve Gazi Ailelerine ücretsiz özel muayene yapmaya başlarlarken şehit ailelerinin bu uygulamadan da çok memnun kaldıklarını ifade ettiler.
Yeni bir uygulama ile bu sefer bir göz doktoru ve bir gözlük firması sahibi yoksul ve gelir durumu düşük öğrencileri ücretsiz göz muayenesinden geçirip ihtiyaç sahibi tüm öğrencilere gözlük verecekler.
Uygulamayı başlatan Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Turgay Aktunç konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye"nin çok genç ve geleceği çok parlak bir ülke olduğuna değinerek şunları söyledi “Belli koşullarda fakir olsun, yoksul olsun, şehit ve gazi ailelerinin ardından bu ülkenin çocuklarına da sahip çıkacağız. Çocuklarımızı yapacağımız taramalarda ufak bir görme problemi olsa dahi alacağız muayenelerini yapacağız ve ardından, Özsoy Optik Gözlük ve Lens Mağazaları Genel Müdürü Ahmet Özsoy ise gözlüklerini verecek. Biz bu işleri devleti de zarara sokmamak için kendi özel yerlerimizde hiçbir ücret almadan yapacağız. çünkü biz bu ülkenin evlatlarıyız ve bu yüzdenden biz bu ülkeye sahip çıkarak gençlerimize de yardımcı olacağız. Kişisel olarak bu işe soyunmuş olmakla birlikte yerel yönetimlerinde tüm desteğini arkamızda görmekten mutluyuz. Ben buradan da tüm meslek gruplarını da bu tür yardımları yapmaktan alınacak keyif için davet etmek istiyorum. Her meslek grupları bu tür ihtiyaçları karşılasa ve yardımlarını eksik etmese bu ülke daha iyi kalkınır diye düşünüyorum.”
Projenin bir diğer ortağı Özsoy Optik Gözlük ve Lens Mağazaları Genel Müdürü Ahmet Özsoy ise projeleri ile ilgili şunlara değindi, “Bu uygulamayı sayın hocamızın asistanları ile birlikte gerçekleştireceğiz. Yani bir kadro çalışması olacak. Okullarda göz taramaları normal koşullarda yapılıyor ama bizim uygulamamız daha farklı olacak. Valilik, Milli Eğitim aracılığı ile okul müdürlerine yazı gönderip ilk olarak yoksul öğrenciler tespit edilip göz taramasından geçirilecek ve daha sonra özel muayenelerimizde tedavileri yapılıp, gereken uygulama ile göz sağlığını koruyacağız. Gerekiyorsa gözlük veya lensleri çocuklarımıza hiçbir ücret almadan hediye edeceğiz ve yoksul ailelereve geleceğimizin teminatı çocuklarımıza yardım etmek bizi çok mutlu edecek” dedi
aydınpost haber servisi