Uyuşturucuyla mücadele derneği başkanı ve iki oğlu kendi uyuşturucu ağlarını kurmuşlar.

İngiltere'de faaliyet yürüten bir yardım derneğinin yöneticiliğini yapan Karen Stott'ın yaptıkları herkesi şok etti.

İnternethaber'in haberine göre, 22 yaşındaki Vidal ve 24 yaşındaki Khan adlı öz çocuklarını da bu işe bulaştıran sözde 'yardım meleği' lüks yaşam uğruna, hem kendi hayatını hem de çocuklarının hayatını mahvetti.

Polisin beş ay boyunca sürdürdüğü gizli bir operasyonla takip edilen Stott, son olarak tebdil-i kıyafet bir polise uyuşturucu satarken yakayı ele verdi. Hem de uyuşturucunun zararları üzerine gittiği bir seminer zamanında yakalandı.

49 yaşındaki kadın, kendisini telefonla arayan müşterilerine el altından kokain temin ediyormuş. Özellikle orta sınıfa mensup gençlere satış yapan Stott, kendisi olmadığı zamanlarda oğullarını kullanarak uyuşturucu trafiğinin kesilmesini de önlüyormuş.

Lüks bir yaşam süren, Gucci ve Louis Vuitton aksesuarlar kullanan, 30 bin sterlin (70 bin YTL) değerinde bir mercedes'i olan, ve tatil için Barbados gibi elit tatil adalarında vakit geçiren Karen Stott, uyuşturucu mafyasını bile şaşırttı.

Bir yanda küçük çocuklara ve gençlere uyuşturucunun zararları hakkında seminerler veren kadının, geceleri tam bir patroniçeye dönüşmesini polis ancak beş ay süren bir operasyonla kanıtladı.

Müşterilerinden gram başına 50 sterlin (115 YTL) isteyen Stott, telefonda en az iki gram spariş kabul ediyordu. Kendisi şehirde olmadığı ya da müsait olmadığı zamanlarda da, telefonunu oğullarına yönelterek işini devam ettiriyordu.

Polis bu trafiğin yaklaşık iki yıldır sürdüğünü tahmin ediyor. Ancak yine de polsin ulaştığı kanıtlar, kadını istedikleri gibi cezalandırmalarına yetmedi.

Karen Stott, 27 aylık bir hapis cezası alarak hapse gönderildi.


MİLLİYET