ADÜ Didim Meslek Yüksek Okulu’nda düzenlenen Lisansüstü Yaz Okulu, 20 lisansüstü öğrencisi ve alanında uzman akademisyenin katılımıyla 13 gün süren eğitimin ardından sona erdi. “İyi Yönetişim Yaz Okulu 2011” yönetişim ve yönetişim uygulamalarının değiştiği Türk Kamu Yönetimi’ndeki gelişimi literatür ve uygulama örnekleri ile lisansüstü öğrencilere aktarmayı amaçlayan alanındaki ilk yaz okulu oldu. Sürekli dönüşüm içerisinde olan kamu yönetimi sistemine dahil olacak lisansüstü öğrencilerin bu değişime kayıtsız kalmamalarını sağlayan İyi Yönetişim Okulları, bu sürecin profesyonelce algılanmasına yönelik çalışılmalar gerçekleştirdi.
“İyi Yönetişim Yaz Okulu 2011” programı; Onursal Düzenleme Kurulu Başkanı Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu himayesinde, Düzenleme Kurulu Başkanı Adnan Menderes Üniversitesi’nden Doç. Dr. Fatma Neval Genç, Pamukkale Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hüseyin Özgür ve Erciyes Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mustafa Demirci tarafından şekillendirildi.
ADÜ Rektörü Mustafa Birincioğlu’nun açılışını gerçekleştirdiği programda; Prof. Dr. Hüseyin Özgür, Doç. Dr. Fatma Neval Genç, Doç. Dr. Ferhat Başkan Özgen, Doç. Dr. Ertuğrul Acartürk, Doç. Dr. Selçuk Çolakoğlu, Doç.Dr. Recep Tekeli ve Yrd. Doç. Dr. Hakan Arslaner tarafından sürdürülen dersler boyunca öğrencilerin sorularına cevap bulabilecekleri biçimde sabah, öğlen, akşam oturumları ve atölye çalışmaları yapıldı. Katılım çağrısı ulusal ölçekte gerçekleştirilen yaz okulunda öğrenim gören öğrencilerin konaklama ve yol giderleri TÜBİTAK destekli etkinlik sekreteryasınca karşılandı.