Konuyla ilgili Sökeli üreticilere bilgilendirme toplantılarına ağırlık verilirken; projenin sertifika ve belgelendirme aşaması konunun uzmanlarınca Söke Ziraat Odası Meclisi"ne anlatıldı. Toplantıda bilgilendirmeyi Tarım Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş İzmir"den TRB Uluslar arası Belgelendirme İyi Tarım Uygulamaları Kontrol ve Sertifikasyon Koordinatörü Ziraat Mühendisi Handan Güven yaptı.
Hükümet tarafından çiftçinin aleyhinde uygulamaların yanı sıra İyi Tarım Uygulamaları gibi lehine uygulamalarında yapıldığını dile getiren Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek; “Tarımsal üretim insan sağlığı açısından çok önemli. Bu uygulama ile üreticilerimiz dekar başına 20 TL destekleme alabilecek. İyi tarım uygulamalarının gereğini yapmak ve desteklemelerden faydalanmamız gerekir” dedi.
Tarım Bakanlığı"nın başlattığı İyi Tarım Uygulamalarında gerekliliklerinin eksiksiz yerine getirilmesinin öneminden bahseden İyi tarım Uygulamaları Koordinatörü Ziraat Mühendisi Handan Güven; iyi tarım uygulamaları projesinin uzun yıllar uygulanabilecek sistem haline gelmesi gerektiğini dile getirdi. Uygulamaların meyve ve sebze ihracatı için daha önce başlatıldığını belirten Handan Güven; “Dünyada global olarak meyve ve sebzede başlatılan uygulamalardan yola çıkılarak Türkiye"de iyi tarım uygulamaları adı altında hayata geçti. İyi Tarım Uygulamalarında ürün güvenliği, çevre güvenliği, doğal kaynakların korunması, iş sağlığı ve güvenliği, mevzuata uymak ve izlenebilirliği sağlamak konuları büyük önem taşıyor” diye konuştu.
Organik tarım ile iyi tarım uygulamalarının aynı şey olmadığını belirten Handan Güven; şunları söyledi: “Organik tarımda sentetik kimyasal maddeler kesinlikle kullanılmaz. İyi tarım uygulamalarında ise kimyasallar Tarım Bakanlığı"nın onayladığı ürünlerde belirlenen zamanlama ve dozajında kullanılabilir. Organik tarım ile üretilen uygulamalarda kimyasal madde kalıntısı kesinlikle olmaz ancak iyi tarım uygulamalarında belirlenen düzeyde kalıntı olabilir”