G.SARAY"IN yeni teknik direktörü Frank Rijkaard ve yardımcısı Johan Neeskens, Hollanda kampında müthiş bir sahne sergiliyorlar: "İyi polis, kötü polis." Rijkaard, adeta etrafında uçan sineğe bile müdahale ederken, Neskeens, idman sahasında gülücükler saçıyor. 46 yaşındaki hocanın yüzü o kadar mimiksiz ki "poker yüzü var" dense yeridir.. Bu mimiksiz surat idmanı da ciddi bir hale getiriyor.. Gelin, sarı-kırmızılıların idmanlarında %100 etkin gözüken Rijkaard"ın yaptıklarına bir göz atalım:

İDMAN öncesi 20-25 dakika kendi koşusunu yapan Hollandalı, sahaya çıkan her futbolcunun kramponlarına bakıyor.. Sahada olup da havasının iyi olup olmadığına bakmadığı bir top yok! Dün, sarı-kırmızılıların çalışma yaptığı sahanın çimlerini beğenmedi, "Uzun" dedi.. Rijkaard"ın bu uyarısı sonrası bugün çimler kesilecek.

RAPOR TUTUYOR

TAKIMDA kimse kendi başına iş yapamıyor. İdman esnasında, yapılan ufak bir pasa bile müdahale edip, nasıl yapılması gerektiğini gösteriyor.. Aktifliği bırakın futbolcuları, medyayı bile yoruyor! Neeskens"e antrenman süresinde devamlı rapor tutturuyor. Tutulan raporlarda kimin yeterli olup, kimin olmadığı yazıyor.

FRANK Rijkaard"ın en göze batan özelliklerinden biri de çok eleştiri yapmasına rağmen "bravo" demeyi de iyi bilmesi.. Motivasyonu yüksek tutmak için susmayan Hollandalı, dün ilk ciddi uyarısını da yaptı. İkişerli gruplarla yan yana koşu sonrası yapılan 40 metrelik paslarda futbolcuların arkadaşlarının olduğu bölgeyi tutturamaması Rijkaard"ı sinirlendirdi.. "Topları yerine atın" uyarısı yaptı, paslar hemen düzeldi!

YERDEN BOL PAS

BARCELONA patentli Rijkaard"ın hassas noktası olan paslar, futbolcuların çekeceği konu olarak gözüküyor. Hollandalı, pasların yerden ve isabetli olmasını isteyip, 90 dakika pas yapmaları için öğrencilerini alıştırıyor. Takımın paslaşarak birbirlerinin yükünü azaltmasını isteyen Rijkaard, idman sonrası da "Paslar haricinde iyiydiniz" diyerek takıma gözdağı verdi.