Küçük ve Orta Boy İşletmelere (KOBİ) yönelik faaliyetlerini çeşitlendirerek sürdüren İTO, KOBİ’leri ödüllendirmek amacıyla başlattığı yarışmayı bu yıl 6. kez düzenliyor. “İyi Olan Öne Çıksın” sloganıyla düzenlenen İstanbul Ticaret Odası 6.Başarılı KOBİ Yarışması için başvurular 16 Ocak 2012 tarihine kadar devam edecek.

Yarışma; Teknoloji ve İnovasyon, İhracat Başarısı, Yan Sanayide Başarılı KOBİ, Kalkınmada Öncelikli Yörelerde Başarılı KOBİ, Kadın Girişimciler, Genç Girişimciler, Başarılı Meslek Liseleri veya Meslek Yüksek Okulları olmak üzere 7 ayrı kategoride gerçekleştirilecek. Yarışmaya katılan KOBİ'ler, STK temsilcileri, akademisyenler ve çeşitli kurumların uzmanlarından oluşan jüri üyeleri tarafından titiz bir incelemeden geçirilerek seçilecek.

Toplam 630 bin TL ödül dağıtımı yapılacak olan yarışmada her kategoride birinci olan firmalara 60 bin lira değerinde, ikinci olan firmalara ise 30 bin lira değerinde çeşitli destekler sağlanacak. Bu destekler danışmanlık, yurtdışı fuarlara ücretsiz katılım, sigorta, iş yeri yıllık kira, pazar araştırması ve Ar-Ge personel şeklinde olacak. Ayrıca dil kursu, İTO Kandilli Cemile Sultan Tesisleri’nde İş Yemeği ve diz üstü bilgisayar hediyeleri de ödüller arasında. Yine başarılı olan Meslek Lisesi veya Meslek Yüksek Okullarına teçhizat desteği yapılacak.

2011 Yılı Başarılı KOBİ Yarışması’na katılmak isteyen firmalar, başvuru formu ve yarışma katılım koşulları hakkında www.itokobiyarismasi.com adresinden bilgi alabilecekler. Aday firmaların 16 Ocak 2012 tarihine kadar İTO KOBİ Araştırma ve Geliştirme Şubesi’ne başvurmaları gerekiyor. Katılım şartlarıyla ilgili detaylı bilgi [email protected] adresinden ya da 0212 455 47 76 numaralı telefondan edinilebilir.