Toplantıya Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Garnizon Komutanı Albay Hüseyin Ulukaraağaç, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Abdullah Günal, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Yaşar Özen, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Seydi Salman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Nazilli Müftüsü H.Hüsnü Sula, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Gültekin Kılınç, daire müdürleri, okul müdürleri ve oda yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Açılışta konuşan Nazilli Ticaret Odası Başkanı A. Gültekin Kılınç, projenin Avrupa Birliği Fonlarından yararlanma açısından çok önemli olduğunu ifade ederek “Leonardo Da Vinci Eğitim Projesini başarıyla tamamlayan proje ortaklarımız ile Almanya"da eğitim ve mesleki eğitim şartları yerinde incelenmiş ve çok değerli tecrübeler elde edilmiştir” dedi.

Sadece Avrupa Birliği için değil, dünya konjiktüründe söz sahibi ülkeler arasında olabilmek için de ekonominin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Kılınç, “Proje çalışmaları ulusal ajansın onayını takiben 2007 yılının ocak ayında başlamış 03-16 Mayıs 2009 tarihlerinde gerçekleştirilen Almanya programı ile sona ermiştir. Proje kapsamında Almanya"daki eğitim ve özellikle mesleki eğitim şartları yerinde incelenmiş katılımcı kurumlar için çok değerli tecrübeler edinilmiştir. Gerçekleştirilen bu projede Nazilli Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Faruk Ercan"ın ve 50. Yıl Ticaret Lisesi idarecilerimizin çok emekleri var. Bu vesileyle kendilerine teşekkür ediyor ve başarılı çalışmalarımızın devamını diliyorum. Esasen Nazilli Ticaret Odası olarak hedeflerimizden bir tanesi de Avrupa Birliği hibe ve desteklerinden bölgemizi faydalandırmak adına gerekli projeleri üretmek. Bunun için odamız bünyesinde çalışmalara başlamış bulunuyoruz. Bu çalışmayla Nazilli"de olması gereken kurumlar arası dayanışmanın güzel bir örneğini sunduğumuzu düşünüyorum” diye konuştu.