DOĞU ve Güneydoğu illerinden temin ettikleri, 24 kilo 500 gram esrarı piyasaya sürmek istedikleri ileri sürülen 6 kişi, İzmir ve Manisa polisinin ortaklaşa operasyonuyla yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedilen zanlılardan kimisi, “İyi çek yakışıklı olsunö kimisi ise, “Yeter artık çekme gari" diye konuştu.

İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, kentte dört gün önce 27 kilo 500 gram esrarla yakalanan ve sevkedildikleri adliyede tutuklanan 10 kişiyle anlaşmazlığa düşen bir grubun da aynı faaliyette bulunduğunu belirledi. Soruşturmada, zehir tacirlerinin, Doğu ve Güneydoğu illerinden getirdikleri esrarı Manisa"nın Salihli İlçesi"ndeki bir depoda sakladıkları, küçük miktarlar halinde İzmir"e getirip Bayraklı başta olmak üzere sokak satıcıları vasıtasıyla piyasaya sürdükleri saptandı. Zanlıların, Türkiye genelinde, geçen haftaki Nevruz kutlamaları nedeniyle alınan yoğun güvenlik önlemlerini dikkate alarak, bu şekilde hareket ettikleri belirlendi. İzmir ve Manisa polisinin ortaklaşa depoya yaptığı operasyonla, 24 kilo 500 gram esrar ele geçirilirken, elebaşı C.G., G.Ç., H.Ö., G.Ç., Ö.E. ve O.A. yakalandı. Emniyette işlemleri tamamlanan 6 zanlı, adliyeye sevkedildi. Zanlılardan kimisi, kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına, “İyi çek yakışıklı olsun kimisi ise, “Yeter artık çekme gari diye konuştu.

Emniyet yetkilileri, zanlılarla bağlantılı oldukları gruplara yönelik yapılan operasyonlarda toplam 85 kilogram esrarın ele geçirildiği bildirildi.