DP Genel Başkanlığı görevini bırakmasının ardından, CHP ve MHP için yaptığı destek çağrısı ile gündeme gelen sağ siyasetin önemli isimlerinden Cindoruk, bu çağrısını yineledi.

ANKA"ya konuşan Cindoruk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek istediğini ancak buna farklı bir anlam yüklememek gerektiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu"nun kayınpederinin vefat ettiğini hatırlatarak, kendisine başsağlığı dilemek istediğini söyleyen Cindoruk, "Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmek kadar doğal bir konu yok. Fikirlerimizi, düşüncelerimizi kendisine anlatmak istiyorum. Bu görüşme olduğu zaman başka bir mana yüklememeli. Kılıçdaroğlu"nun randevu saatini tespit ettiği zaman, gider konuşuruz" dedi.

Kendisinin hiçbir partiden milletvekili aday adayı olmayacağını belirten Cindoruk, şöyle devam etti: "Ancak vatandaşlık görevimi yapmakta da bir sakınca yok. Ben muhalefet partilerine oy verilmesini teklif ediyorum. Ayrım yapmadan bütün muhalefet partilerine destek verilmesi gerektiğini söylüyorum. Bu iktidarın başkanlık sistemi talebini çok tehlikeli buluyorum. Başkanlık teklifini yanıltıcı, tehlikeli ve tehdit edici buluyorum. Bu nedenle muhalefet partilerine destek verilmeli, diyorum."

-İTTİFAK DEĞERLENDİRMESİ-

Cindoruk, DP, SP ve TP arasındaki seçim ittifakı arayışını da değerlendirirken, DP Genel Başkanlığı döneminde gündeme getirdiği, DP çatısı altında seçim ittifakını öngören "Evimiz Türkiye" projesini hatırlattı. Cindoruk, bu projenin bugün artık hayata geçirilemeyeceğini belirterek, seçim ittifakına ilişkin, "O bugün uygulanamaz noktaya gelmiştir. Geç kalınmıştır, süreç açısından" diye konuştu.

Cindoruk, DP Genel Başkanı Namık Zeybek"in kendisi için "üyelik kaydını bulursak ihraç edeceğiz" sözlerine ise; "Ben alışığım" karşılığını verdi. Cindoruk, "Ben bu partinin kurucuyum. Benim üyeliğimi aramaya gerek yok. Partinin tüzüğünde var; kurucu üyeyim. DYP"nin kurucu üyesi, kurucu genel başkanıyım. Ben partinin üyesi sıfatımı sürdürüyorum" dedi.