TMSF tarafından yapılan açıklamada, Toprak Grubu'nun sahibi olduğu Libadiye'deki taşınmazın Emaar Properties Gayrimenkul Geliştirme A.Ş.'nin 391 milyon dolar bedelle satışına TMSF'nin bedelin Fona ödenmesi şartı ile onay verilmesine yönelik çalışmaların sonuçlandırıldığı bildirildi.

Açıklamada, "taşınmazın üzerindeki takyidatların kaldırılması için takyidat lehtarlarına yapılan ödemeden sonra kalan net satış bedeli, 363 milyon dolar olarak Fon tarafından tahsil edilmiş bulunmaktadır" denildi. Fon tarafından, peşin ödeme dikkate alınarak, Grubun 18.12.2004 tarihli Protokol konusu borcuna yüzde 35 oranında indirim uygulandığı belirtilen açıklamanın devamında şöyle denildi:

"Sözkonusu satış ve diğer satışlardan alınan tahsilatlarla Toprak Grubunun Fona olan borçlarının önemli bir bölümü tahsil edilmiştir.

Grubun 18.12.2004 tarihli Protokolden kaynaklanan faiz borcu ile ödenen vergi cezalarından kaynaklanan borçları 06.02.2008 tarihinde imzalanan Ek Protokol hükümleri çerçevesinde, aylık taksitler halinde ödenerek en geç 15.04.2013 tarihinde kapatılacaktır.

Fon alacaklılarının en kısa sürede en yüksek değerle tahsil edilmesine yönelik çalışmalar süratli bir şekilde kararlılıkla sürdürmektedir."