Kocabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava şartları nedeniyle pamuk ekiminin 15 gün geciktiğini, bunun neticesinde hasadın da 15 gün gecikeceğini belirterek, hasat zamanında yağışların olması durumunda kalite kaybı ile zararın boyutlarının artacağını söyledi. 
     İzmir Ticaret Borsası'nda 1 kilogram mahlıç pamuğun fiyatının 4 TL'ye düştüğünü, buna rağmen alıcı bulamadığını ifade eden Kocabaş, fiyatların daha da düşmesinden endişe ettiklerini bildirdi. 
     Kocabay, dünya fiyatları ile Türkiye'deki pamuk fiyatları arasındaki makasın açılmaya devam ettiğini anlatarak, şöyle konuştu: 
     ''Türkiye'deki pamuk, dünya fiyatlarına göre yüzde 30 daha ucuz olmasına rağmen, tekstilci hala bekliyor. Beklemesinin nedeni Güney yarım kürede pamuk hasadının başlaması ve Brezilya gibi ülkelerden genetiği değiştirilmiş lifli pamukların ithal edilmesi beklentisidir. Devletten ucuz kredi ile pamuk ithal etmeyi düşünen tekstilci, Türk pamuk üreticisine büyük darbe vurmaya hazırlanıyor. Mutlaka bunun önüne geçilmelidir.'' 
     Pamuğa verilen prim miktarının 42 kuruşa sabitlediğini savunan Kocabaş, bu prim miktarının 50 kuruşa yükseltilmesini gerektiğini kaydetti. 
     Kocabaş, pamuk prim miktarının bir daha gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirerek, ''Pamuk üreticisini zor bir dönem bekliyor. Pamuk fiyatlarının düşmesi bütün kesimleri büyük bir girdabın içine çeker. Zor bir döneme girdik. İnşallah bu süreçten az hasarla çıkarız'' diye konuştu.