İçişleri Bakanlığı, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun, Belediye İtfaiye yönetmeliğinde düzenlenen “itfaiyeci olacakların 25 yaş altı” olma şartına ilişkin maddeyi iptal etmesinin ardından harekete geçti.
Bakanlık, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne gönderdiği bir yazıda, Danıştay'ın verdiği karara atıfta bulunarak, bundan böyle yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar “30 yaşını doldurmamış olmak” şartının aranması gerektiğini belirtti.

Belediye İtfaiye Yönetmeliği'nde, itfaiyeci alımında lise ve üniversite mezunlarında üst yaş sınırı olarak 25 belirlenmişti.

KPSS'de yüksek puan alan bir kişi sınavı kazandığı halde, yaşı dolayısıyla itfaiyeci olamayınca ilgili yönetmeliğin yürürlüğünün durdurulması ve iptali talebiyle Danıştay'a dava açmıştı.

Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu da yönetmelikte yer alan "25 yaş şartına" ilişkin hükmün yürürlüğünü durdurdu.

Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı 9 Temmuz'da illere gönderdiği yazıda, yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar, yaş şartının 30 olarak uygulanmasını istedi.