Aydın, Nazilli, Söke belediyeleri ve ilçe-belde belediyeleri itfaiye personellerine, Aydın İl Afet Yardım ve Kurtarma Birliği tarafından eğitim veriliyor.
Üç haftalık eğitim programının ilk haftasının tamamlanmasının ardından Aydın İl Afet Yardım ve Kurtarma Birliği’nce doğal afet tatbikatı gerçekleştirildi. 6,3 büyüklüğünde bir deprem senaryosu kapsamında düzenlenen tatbikat gerçeğini aratmadı.
Aydın Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Aydın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Çevre İlçe-Belde Belediyeleri ile İl Afet Acil Yardım ve Kurtarma Birliği koordinasyonu ile gerçekleştirilen tatbikata Aydın Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Kamil Kaya ve Sevim Havaoğlu katıldılar.


TATBİKAT SENARYOSU YAZILDI
Senaryoya göre, Aydın’da 08 Nisan 2011 Cuma günü saat 13.30’da meydana gelen 6,3 şiddetindeki depremde İl Afet Acil Durum Yönetim Merkezine ulaşan bilgilere göre; Zeybek Mahallesi Işıklı Köyü mücavir alanında 2 katlı betonarme binanın tamamen çöktüğü, çöken binanın altında 3 kişinin yaralı olarak mahsur kaldığı belirtildi. Ayrıca deprem sırasında meydana gelen trafik kazasında bir kişinin aracının içinde sıkıştığı ve araçta yangın çıktığı açıklandı. Yine, deprem nedeniyle çöken 2 katlı binanın bir bölümünde LPG yangınının meydana geldiği belirtildi.
Tatbikatta tamamen çöken 2 katlı binanın altında kalan 3 yaralı vatandaş kurtarılarak hastaneye sevk edilirken, kaza yapan araç ve LPG yangınına müdahale edildi.
Tatbikat ile ilgili Aydın Belediyesi’nden yapılan açıklamada; ”Yapılan tatbikatla, İlimizde meydana gelebilecek doğal afetler, yangın, trafik kazaları vb. durumlarda acil müdahaleyle can ve mal kaybının en aza indirilmesi, kurtarma birimleri arasında karşılıklı yardım ve işbirliğinin sağlanması ve ilk yardım hizmetlerinin en kısa ve en doğru şekilde ulaştırılması hedeflenmiştir” denildi.