Her yıl 25 Eylül – 2 Ekim arasında gerçekleştirilen İtfaiye Haftası, Kuşadası"nda da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Bu kapsamda Kuşadası Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından etkinlikler düzenledi. İlk olarak İtfaiye Müdürlüğünde Trafik Polisi, Sağlık Müdürlüğü, Orman Yangın ekibi ve Kuşadası Belediyesi İtfaiye personeli toplanarak günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi. Daha sonra araçlarına binen ekipler sirenler çalarak şehir içinde kortej yaptılar.
Korteje yerli halkın yanı sıra yerli ve yabancı turistler büyük ilgi göstererek el sallayıp korteje sevgi gösterilerinde bulundular. Hafta kapsamında talep gelmesi halinde okul ve diğer kurumlarda tatbikatlar gerçekleştirilecek.
Haftayla ilgili bir açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “Olmazsa olmazlarımızdan olan İtfaiye teşkilatımızın haftasını kutluyorum. İnsanoğlunun yaşamının vazgeçilmez unsurlarından biri olan İtfaiyecilerimiz 24 saat aralıksız büyük bir özveri içinde göreve hazır bekliyorlar. Yangınlara adeta canlarını siper ederek çalışan tüm itfaiye teşkilatının İtfaiye Haftasını kutlar, görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.