Alınan bilgiye göre, Murat Taşdelen yönetimindeki 63 SD 409 plakalı sodyum bisülfit yüklü kamyon, Adana-Mersin D-400 karayolunda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlandı. Sürücünün, kabinde sıkıştığı ihbarını alan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Can-Kur ekipleri olaya müdahale etti. 

Sürücü Taşdelen'i kabinden kurtarma çalışmaları sırasında kamyondaki bidonlardan çevreye yayılan asit 11 itfaiye erini etkiledi. Arkadaşları tarafından bir süre su altında tutulan itfaiye erleri, hastaneye kaldırıldı. 

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesine kaldırılan 4 kişinin taburcu edildiği, Numune Hastanesine kaldırılan 7 itfaiye erinin de yarın taburcu edileceği bildirildi. Kamyon sürücüsü Taşdelen'in ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu kaydedildi. 

Numune Hastanesine giden Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, doktorlardan bilgi aldı. 

İtfaiye erlerine geçmiş olsun dileklerini ileten Aldırmaz, "Kazadan sonra sürücüyü kurtarmak isteyen 11 personelimiz asitten etkilenmiş. Bu konularda uzman ve tecrübeli olan diğer personel, etkilenenleri suyun altında tutarak olası bir faciayı önlemiş. Arkadaşlarıma büyük geçmiş olsun" dedi.