Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Turizmci Hikmet Atilla 11–15 Mart tarihleri arasında Almanya"nın Berlin şehrinde yapılacak olan Dünyanın en büyük Turizm fuarı olan ITB fuarında Didim"in yer almamasının önemli bir eksiklik olduğuna dikkat çekerek “Didim ne yazık ki bu sene bu fuarda yer alamayacak. Bu konuyla ilgili ne Turizm Derneği, ne Ticaret Odası ne de yerel yönetimler herhangi bir başvuruda bulunmadı. Didim"in tanıtım ayağı yine eksik kaldı” dedi.
Atilla, konuyla ilgili açıklamasında “Bu fuarda 180 ülkeden yaklaşık 11 bin katılımcı yer alacak. Bu fuarda Türkiye"ye ve Didim"e geçen yıl özel bir önem verildi. Bu sene bu fuara gidilmeyecek ama 2010 yılında muhakkak bu fuara katılmalıyız. Zaten tüm dünyada etkili olan küresel kriz Didim"i de fazlasıyla etkiledi. Biz artık yeni dönemde turizm grubu olarak bu tür fuarlara katılımın daha fazla sağlanması için çalışacağız. Sadece EMİTT fuarıyla Didim"i tanıtamayız. Didim"i başka ülkelerde de tanıtmalıyız. Bu anlamda diğer fuarlara katılım önemli” dedi.
Yaşanan krizin inşaat sektörüyle birlikte turizm sektörünü de etkilediğine dikkat çeken Hikmet Atilla “Turizm"e bağlı 34 sektör de yaşanan krizden etkilendi. Bu anlamda turizm Didim için lokomotif bir sektör. Önümüzdeki yılın çalışmalarına şimdiden başlamalıyız. Bu anlamda Mayıs ayı içerisinde geniş kapsamlı bir toplantı da yapmayı planlıyoruz” sözlerine yer verdi.