Didim Ziraat Odası öncülüğünde 17-24 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen ve 20 kişilik bir heyetle yapılan İtalya gezisi sonrasında İtalya ile Türkiye arasındaki ilişkiler artarak sürüyor. İtalya gezisinin ardından süre gelen ilişkiler çerçevesinde İtalya Zeytinyağı Kentler Birliği, Didim Ziraat Odasını 4-5 Mart tarihlerinde İtalya"nın İmperia kentinde düzenlenecek olan “Akdeniz Beslenme Formuna” davet etti.
Davetle ilgili bilgiler veren Didim Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çetin, “İtalya Zeytinyağı Kentler Birliği Başkanı Enrico Lupi bizi 4-5 Mart tarihlerinde İtalya"nın İmperia kentinde düzenlenecek olan "Akdeniz Beslenme Formuna" davet etti. Bu davete FEMO (Avrupa-Akdeniz Federasyonu Zeytinyağı ilçeleri) arasında imzalanan protokol anlaşması çerçevesinde tüm Akdeniz"deki birlikler ile ülkemizde odamız ya da Ticaret Odalarımızda temsilen katılımların yapılmasını istediler” dedi.
Forumun amacıyla ilgili de bilgiler aktaran Çetin, “Bu forumun amacı Akdeniz Zeytinyağı kültürünü ve bilgisini ve bu ülkeler ve diğer ülkeler arasında bilgi, deneyim ve fikir alış verişini sağlamak olduğunu bize bildirdiler. 1996 yılından bu yana bu forum düzenleniyormuş. Bizi davet ettiler, biz de resmi kurumlarla, Aydın Ziraat ve Ticaret Odalarıyla bu konuda görüşme yapacağız. Vali beyle de randevu alıp konuyu ileteceğiz. Görüşmeler yaptıktan sonra katılıp katılmayacağımıza karar vereceğiz” diye konuştu.