Ziyarette İtalya Zeytinyağı Kentler Birliğinin 4-5 Mart tarihlerinde İtalya'nın İmperia kentinde düzenleyecek olduğu “Akdeniz Beslenme Formu” ilişkin yaptığı davet görüşüldü.
Didim Ticaret Odasında gerçekleşen ziyarette Ticaret Odası Meclis Başkanı Ümit Soneren ve Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu. Ziyarette konuşan Didim Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çetin Ziraat Odası ile Ticaret Odası arasında var olan başarılı çalışmalara yenilerini eklemek üzere bir araya geldiklerini söylerken “ Meclis Başkanımız Bahattin Gökdemir in aynı zamanda Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi olmasını her iki kurum içinde bir şans olarak görüyorum. 17-24 Ekim tarihlerinde aralarında Ticaret Odası temsilcilerinin de bulunduğu İtalya"ya yapılan çalışma gezisi sonrası çok önemli gelişmeler oldu. Gezinin ardından süre gelen ilişkiler çerçevesinde İtalya Zeytinyağı Kentler Birliği Başkanı Enrico Lupi bizi 4-5 Mart tarihlerinde İtalya'nın İmperia kentinde düzenlenecek olan “Akdeniz Beslenme Formuna” davet etti. Bu davete FEMO (Avrupa-Akdeniz Federasyonu Zeytinyağı ilçeleri) arasında imzalanan protokol anlaşması çerçevesinde tüm Akdeniz'deki birlikler ile ülkemizde odamız ya da Ticaret Odalarımızda temsilen katılımların yapılmasını istediler. Bu konuda Ticaret Odasına görüşlerimizi sunduk” dedi.
Forumun amacıyla ilgili de bilgiler aktaran Çetin; “Bu forumun amacı Akdeniz Zeytinyağı kültürünü ve bilgisini ve bu ülkeler ve diğer ülkeler arasında bilgi, deneyim ve fikir alış verişini sağlamak olduğunu bize bildirdiler. 1996 yılından bu yana bu forum düzenleniyor.Ziraat Odası olarak bu forumda Ticaret Odamızı da yanımızda görmek ve bölgemizdeki diğer katılımcılarla birlikte kendilerinin de katılımcı olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver yaptığı açıklamada ; “ Sayın Ziraat Odası Başkanının anlattıklarından heyecan ve memnuniyet duymamak mümkün değil. Göreve geldiğimiz ilk günden beri oluşması için uğraş verdiğimiz Didim deki kurumlar arası işbirliğinin güzel bir sonucunu hep beraber yaşıyoruz. 1996 yılından beri devam eden çok önemli bir foruma ilk kez katılım daveti almak bölge zeytinciliği ve zeytinyağcılığı açısından çok önemli bir gelişme. Muhakkak ki bu forum toplantılarından elde edeceğimiz çok önemli bilgiler olacaktır. Ticaret Odası olarak Ziraat Odamızla birlikte bu davete icabet etmekten mutluluk duyacağız” diye konuştu.